Zalina Marghiev nu va participa la Campionatul Mondial



Cea mai bună atletă din Moldova, Zalina Marghiev, va rata Campionatul Mondial de atletism. Aceasta va lipsi de la competiţa din capitala Rusiei după ce s-a accidentat la ultimul cantonament. Moldova va fi reprezentată la Mondial doar de patru sportivi.

"Zalina s-a întors cu trei zile în urmă dintr-un cantonament din Cehia. Acolo s-a accidentat şi nu este real ca să participe la Mondial", a declarat Anatolie Balan, preşedintele FM de atletism.

În acest an, ţara noastră va fi reprezentată la Mondiale de patru sportivi. Olesea Cojuhari va participa la proba de 400 de metri, Ion Luchianov la proba de 3000 metri cu obstacole, iar Roman Prodius şi Serghei Ciobanu la maraton.

"Lipsa surselor financiare şi a bazelor sportive nu ne permite ca să ne deplasăm la Mondial cu o echipă mai puternică. Dacă măcar un sportiv se va califica în marea finală, atunci va fi un rezultat bun pentru noi", a spus Balan.

Maratoniştii Serghei Ciobanu şi Roman Prodius fac ultimele pregătiri pentru Mondial în Irlanda şi, respectiv, România. Ion Luchianov se află în cantonament în oraşul Kislovodsk, din Rusia, iar Olesea Cojuhari a participat săptămâna trecută la Jocurile Balcanice, unde a câştigat medalia de argint.

Cea de-a 14 ediţia a Campionatului Mondial de Altetism va avea loc în perioada 10-18 august în capitala Rusiei, Moscova.

 

 

 

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑