Un "motor ascuns" intr-o bicicleta, primul caz de escrocherie mecanica in ciclism la nivel inalt. Cine e sportiva



01 февраля 2016
 width=
Un "motor ascuns" a fost descoperit pe bicicleta belgiencei Femke Van den Driessche, acesta fiind primul caz de escrocherie in ciclism, a declarat presedintele Uniunii Cicliste Internationale, cu ocazia Campionatelor Mondiale de ciclo-cros din Belgia.

 

"Noi credem clar ca a existat o frauda tehnologica, pentru ca s-a depistat un motor ascuns", a declarat Brian Cookson intr-o conferinta de presa.

Bicicleta suspecta a fost descoperita sambata, in timp ce existau suspiciuni privind existenta unor motoare electrice ascunse, pana in acel moment nedovedite, agitand lumea sportului cu pedale de mai multi ani.

"Dopajul mecanic a devenit o realitate", a afirmat Brian Cookson.

"Ceea ce am descoperit este un semnal clar. De multe ori s-a ras atunci cand s-a facut referire la un dopaj mecanic, dar acum stim ca unii ciclisti utilizeaza astfel de procedee", a mai spus responsabilul britanic in cadrul unei conferinte de presa.

Femke Van den Driessche

UCI a anuntat ca a descoperit bicicleta la o concurenta inainte ca Federatia belgiana sa anunte ca este bicicleta belgiencei Femke Van den Driessche, iar o "frauda tehnologica" a putut fi constatata. Concurenta, favorita in aceasta cursa, a abandonat la jumatatea cursei din cauza unor probleme mecanice.

Acest caz de dopaj mecanic la Campionatele Mondiale de ciclo-cros este o premiera in istoria ciclismului.

Conform regulamentului, ciclistul se expune la o descalificare, o suspendare de cel putin sase luni si o amenda care se poate ridica la 200.000 de franci elvetieni.


Citeste mai multe despre: ,
Источник – ProTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑