Echipa Bournemouth a promovat în prima ligă din Anglia. Ce spun jucătorii



 

După ce a obţinut promovarea istorică în prima ligă din Anglia, echipa Bournemouth are ambiţii mari în sezonul viitor. Formaţia la care au fost în probe jucatorii moldoveni Radu Gânsari şi Maxim Potârniche vrea să impresioneze şi în Premier League.

Echipa Bournemouth s-a calificat în premieră în prima ligă din Anglia şi şi-a asigurat aproape 170 de milioane de euro din drepturile de televizare, asta chiar dacă va retrograda în sezonul viitor.

"Jucătorii au muncit pentru dreptul de a evolua în Premier League. Nu a fost o întâmplare şi nu este vorba de noroc. Am muncit mult şi am obţinut rezultate constante. Jucătorii au dat totul pentru a ajunge până aici", a spus antrenorul Bournemouth, Eddie Howe. 

Jucătorii lui Bournemouth sunt nerăbdători să dea piept cu cele mai tari cluburi din Anglia, ca Chelsea, City, United, Arsenal sau Liverpool.

"În liga a doua există cheltuieli mari, cluburi de tradiţie şi stadioane frumoase. Totuşi, nimic nu se compară cu Premier League. În sezonul viitor toate meciurile noastre vor fi "partide de gală" împotriva unor cluburi ca Manchester sau Chelsea", a declarat atacantul Bournemouth, Yann Kermorgrant.

Şi fanii lui Bournemouth sunt entuziasmaţi de performanţa obţinută de echipa lor favorită. Unul dintre cei mai fideli suporteri ai acestei formaţii este Malcolm. El susţine Bournemouth din 1962 şi a aşteptat 53 de ani pentru a vedea gruparea sa în Premier League. 

"Cred că i-am surprins pe toţi cu nivelului antrenorului şi cu jocul prestat de fotbalişti. Nici nu am visat la o astfel de promovare. Mulţi spuneau că este un vis imposibil, dar am reuşit şi este fenomenal", a spus fanul Bournemouth, Malcolm. 

Bournemouth a fost înfiinţată în urmă cu 125 de ani, iar acum şase sezoane evolua în liga a patra şi se afla în pragul falimentului. La gruparea engleză au fost în probe Radu Gânsari şi Maxim Potârniche, care erau legitimaţi atunci la echipa FC Academia. Jucătorii moldoveni s-au pregătit o săptămână cu englezii, au susţinut un meci amical, însă până la urmă cluburile nu s-au înteles în privinţa sumei de transfer.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑