Şcoala de box din Grimăncăuţi. Boxeri din Tunisia şi România se află la cantonament



Foto: ziarelive.ro
Şcoala de box din Grimăncăuţi își reconfirmă statutul: este una dintre cele mai bune instituţii sportive din ţară. Acolo continuă să vină în pregătire loturi naţionale din toate colţurile lumii. În aceste zile la Grimăncăuţi se află în cantonament de pregătire pentru competiţii importante boxerii din Tunisia şi România.
"Suntem aici cu șase boxeri. În acord cu antrenorul domnul Petru, ne antrenăm împreună cu echipa Moldovei, ce are foarte buni boxeri. Am mai fost aici în 2011, când eram în pregătire pentru Jocurile Africane, atunci am reușit o bună performanță", a menţionat antrenor lotului naţional de box Tunisia, Fethi Missaoui.
"Condiţiile sunt foarte bune aici, îmi place cum a organizat pregătirile maestrul Caduc. Aici suntem ca o familie, el şi-a adunat lângă el toţi sportivii", a spus Nicolae Răzvan, boxer din România.
În localitatea Grimăncăuţi, considerată capitala boxului moldovenesc, au mai fost în pregătiri pentru turnee de anvergură loturile naţionale ale Ucrainei, Kazahstanului, Mongoliei, Suediei şi Israelului.
"Împreună cu echipa mea din Grimăncăuţi avem deja o autoritate pe arena internaţională. Avem o echipă omogenă în toate categoriile de greutate. Astfel, reprezentanţii mai multor state, când analizează unde e mai bine să se pregătească, aleg să vină la noi pentru că au cu cine se antrena şi ce învăţa", a explicat Petru Caduc, antrenor lotul naţional de box.
Boxerii moldoveni susțin că pregătirile în compania pugiliştilor din alte ţări îi ajută foarte mult.
"Este un schimb de experienţă foarte mare între loturile Tunsiei, României şi Moldovei. De fiecare dată după astfel de antrenamente comune noi obţinem mereu rezultate bune", a declarat boxerul Veaceslav Gojan.
Conducerea şcolii se pregăteşte minuţios de asemenea cantonamente.
"Când e vorba de organizat cantonamente nu avem zile de odihnă şi nici chiar de sărbători. Ne străduim să facem faţă lucrurilor şi să creăm condiţiile necesare atât pentru sportivi, cât şi pentru oaspeţi. Trebuie să îi mai plimbăm, să le mai arătăm ce avem prin raion", a subliniat directoarea şcolii sportive republicane de box Grimăncăuţi, Svetlana Caduc.
Şcoala de box din Grimăncăuţi activează din anul 2000. Discipolii acesteia au obţinut cele mai mari perofrmanţe pentru boxul moldovenesc. Vitalie Grușac și Veaceslav Gojan au devenit medaliați cu bronz la Jocurile Olimpice. Ultimul a devenit şi campion european în 2011.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑