Lisicki comite cele mai multe "duble" și va juca accidentată cu Halep, azi, în sferturi! (14:00, Digi Sport 1)



 

**VIDEO** Lisicki comite cele mai multe

Miercuri, de la ora 14:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1 și LIVE TEXT pe www.digisport.ro și pe m.digisport.ro, Simona Halep va juca pentru un loc în semifinalele turneului de la Wimbledon contra finalistei de anul trecut, Sabine Lisicki (locul 19 WTA). Jucătoarea din Germania, cap de serie numărul 19, a trecut în trei seturi de Yaroslava Shvedova, scor 6-3, 3-6, 6-4.

Lisicki și-a pierdut serviciul în startul meciului, dar a replicat imediat și și-a adjudecat primul act cu 6-3. În setul secund, jucătoarea din Germania a reușit să revină de la 1-3 pentru adversară, dar a cedat până la urmă cu 3-6. Apoi, în setul decisiv, Lisicki a solicit intervenția fizioterapeutului din cauza unei accidentări la umăr. Pauza pare să-i fi prins bine jucătoarei din Germania, care s-a impus cu 6-4 după două ore de joc. Problemele ei medicale nu sunt însă de ignorat.

Lisicki și Halep s-au întâlnit pâna acum de trei ori, ultimele două partide fiind adjudecate de româncă. Jucătoarea antrenată de Wim Fissette s-a impus chiar anul acesta, la Madrid. Lisicki este pe locul 19 WTA, iar cea mai bună poziţie ocupată a fost 12, în 2012. Jucătoarea germană se simte excelent pe iarbă, iar la Wimbledon a obţinut cele mai bune rezultate din carieră.

></p><p>Dacă în alte turnee de Grand Slam nu s-a calificat niciodată în sferturi, la Londra a ajuns în această fază în 2009 și 2012, iar în 2011 a jucat semifinale. În fine, anul trecut a realizat cea mai bună performanță a carierei, dar a pierdut în ultimul act în faţa lui <strong>Marion Bartoli.</strong></p><p>Sabine Lisicki a declarat, după victoria cu Shvedova: <em><strong> Foarte solidă în raliurile lungi, Halep o poate epuiza pe Lisicki, al cărei umăr poate ceda încă o dată miercuri, sub presiunea constănțencei.

Simona Halep nu crede că poate fi surprinsă de Lisicki, finalista de anul trecut: "Știu cum joacă, este agresivă, lovește foarte puternic, dar și eu sunt agresivă. Suntem total diferite, părerea mea. Eu joc, deschid terenul mai bine, joc mai agresiv, iau mingea mai repede, ea folosește mai mult puterea. Servește foarte puternic, deci va trebui să mă aștept din partea ei la un serviciu foarte bun. O să lucrez puțin la retur pentru mâine și sper să fac treabă bună".

></p><p>20 de ași a expediat Lisicki în această ediție de Wimbledon, fiind pe locul 10 în acest top, condus de <strong>Tereza Smitkova</strong> și<strong> Petra Kvitova,</strong> cu câte 30. Ea are al doilea serviciu ca putere în turneu, cu un maxim de 122 de mile pe oră, mai slab doar decât al lui<strong> Madison Keys</strong> (123).</p><p>Drept comparație, Halep nu a servit mai puternic de 103 mile pe oră! Există totuși un top în care nimeni nu o întrece pe Lisicki: are 33 de duble greșeli până acum, de două ori mai mult decât <strong>Zahlavova Strycova</strong> și <strong>Camila Giorgi,</strong> următoarele clasate, cu câte 17!</p><p>Până în această fază a turneului, Halep le-a învins pe Teliana Pereira, Lesia Tsurenko, Belinda Bencic și Zarin Diyas, în vreme ce Lisicki a trecut de Julia Glushko, Karolina Pliskova, Ana Ivanovic și Yaroslava Shvedova. Nemțoaica nu a mai ajuns atât de departe într-un turneu din toamna lui 2013, când juca semifinale la Luxembourg, fiind învinsă de <strong>Caroline Wozniacki.</strong></p><p><img src=Sabine Lisicki a transformat 21 de mingi de break la Wimbledon, doar Angelique Kerber reușind mai multe decât ea: 24.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑