Tot mai multe vedete ale fotbalului european se implică în Super Liga Indiei. Cazul lui Freddie Ljungberg



02 октября 2014
Foto: theguardian.com

Fostul mijlocaş al lui Arsenal Londra, Freddie Ljungberg, vrea să devină un exemplu şi să inspire tot mai mulţi tineri indieni să practice fotbalul. Suedezul va evolua din acest sezon în Super Liga Indiei de fotbal pentru Mumbai City.

Fostele vedete din Europa au ales să evolueze în campionatul Indiei, nu doar pentru salarii fabuloase, dar şi pentru a ajuta tinerii din această ţară să joace fotbal.

Suedezul, care a jucat în ultima perioadă în Japonia, a declarat la un antrenament al noii sale echipe, Mumbai City, că vrea să ajute la dezvoltarea fotbalului indian: "Tinerii de aici îşi doresc foarte mult să joace fotbal, dar nu au condiţiile necesare în Mumbai, sau în alte localităţi din India. Tot ce aş putea face e să devin un exemplu pentru ei, să încerc să îi inspir prin evoluţiile mele şi de ce nu să fac şi antremente cu copiii."

Ljungberg nu este singurul fotbalist celebru care va juca în Super Liga Indiei. La Mumbai City, suedezul este coleg cu francezul Nicolas Anelka.

Conform presei internaţionale, pe lângă cei doi, în această competiţie vor evolua Robert Pires, Marco Materazzi, David Trezeguet, românul Adrian Mutu, dar şi fosta vedetă a lui Juventus Torino,  Alessandro Del Piero.

"E o idee foarte bună a celor care deţin franciza pentru Super Liga Indiană să aducă tot mai multe vedete. Cred că acest lucru va funcţiona foarte bine în India. Cred că există suficient spaţiu aici pentru a dezvolta fotbalul, iar noi trebuie să contribuim la dezvoltarea lui", consideră Freddie Ljungberg.

Proiectul Super Liga Indiei a fost lansat oficial chiar în oraşul Mumbai, în data de 28 august, de către soția miliardarului Mukesh Ambani, Nita.

Sezonul din ISL, în care vor evolua aproximativ 49 de fotbalişti străini, va începe pe 12 octombrie şi se va încheia pe 20 decembrie. În această competiţie participă opt echipe.

Источник – PublikaTV


ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ

ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑