În Belgia a fost declanşată o nouă anchetă pentru acte de corupţie în fotbal



04 февраля 2014

 

O nouă anchetă a fost declanşată în Belgia pentru acte de corupţie în fotbal. Într-un dosar al meciurilor trucate sunt implicate 31 de persoane, iar majoritatea cazurilor datează încă din perioada 2004-2006. Unul dintre acuzaţi este şi omul de afaceri din China, Zheyun Ye, care conform procurorilor ar fi aranjat mai multe meciuri din campionatul Belgiei.

În urma unei anchete s-a stabilit că s-au pariat sume importante din China pe meciuri din campionatul belgian. Jucătorii, majoritatea de la cluburi aflate în criză financiară, ar fi acceptat să piardă meciuri în schimbul unor sume de bani. De asemenea, oficialii cluburilor ar fi acceptat să participe la trucarea meciurilor, în schimbul unui ajutor financiar de la omul de afaceri Zheyun Ye. Avocatul unuia dintre inculpaţi a declarat că fotbaliştii, cel mai probabil, nu ştiau despre ceea ce puneau la cale conducătorii cluburilor.

"Ei au avut legături cu acest chinez. Acesta a fost director al unui club din liga a doua şi nu din prima. Potrivit procurorilor, câteva meciuri pe care le-a jucat acea echipă au fost trucate. Rămâne de văzut dacă acest lucru este adevărat şi dacă clientul meu a fost implicat. Chiar dacă ceva s-a întâmplat, cel mai probabil clientul meu nu a ştiut nimic", a declarat avocatul Dmitri Di Beco.

Pe lista acuzaţilor figurează numeroase personalităţi ale fotbalului belgian, printre care şi fostul antrenor al echipei La Louviere, Gilbert Bodart, fostul preşedinte al clubului, Filippo Gaone, impresarul Pietro Allatta, precum şi foştii jucători Olivier Suray, Cliff Mardulier, Laurent Fassotte şi românul Marius Mitu.

Aceştia sunt acuzaţi de corupţie, asociere în vederea comiterii de infracţiuni, spălare de bani şi şantaj. Procesul de judecată ar putea dura mai mult de o lună.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑