Alegeri FIFA. Cine este candidatul cu cei mai mulți susținători



04 февраля 2016

Candidatul pentru postul de preşedinte al FIFA, Gianni Infantino, are tot mai mulţi susţinători. Fostul antrenor al echipei Manchester United, Alex Ferguson, dar şi federaţia rusă de fotbal au anunțat că-l sprijină la alegeri pe Infantino. 

Cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului din Marea Britanie, Alex Ferguson, a anunţat că îl va susţine pe Gianni Infantino la preşedinţia FIFA.

"În calitate de ambasador al UEFA, în ultimii ani l-am cunoscut destul de bine pe Gianni. Trebuie să spun că m-a ajutat de fiecare dată, fără să pună întrebări, ceea ce este foarte împortant pentru mine. Cred că el este un profesionist, are calităţi organizatorice, a căpătat multe cunoştinţe în fotbal. Vreau să-i doresc să devină preşedintele FIFA", a spus Ferguson.

Totodată, ministrul sportului din Rusia, Vitalii Mutko, a confirmat că federația de fotbal din țara sa îl va vota la alegeri pe Infantino.

"Poziţia noastră este clară, la fel ca a tuturor asociaţiilor de fotbal din Europa. Noi am avut o întâlnire, la care am discutat despre concepţia alegerilor. Avem un candidat din partea Europei - Gianni Infantino. Noi continuăm să-l susţinem", a declarat Mutko.

Actualul secretar general al UEFA va fi susţinut la alegeri și de către Confederația sud-americană de fotbal şi Uniunea Centroamericană de Fotbal.

De asemenea, cu câteva zile în urmă şeful Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Pavel Cebanu, a anunțat că-l va vota și el pe Infantino.

În afară de elveţian, pentru postul de preşedinte al FIFA vor mai candida alte 4 persoane.

Alegerile vor avea loc pe 26 februarie.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑