Performanta istorica pentru Radu Albot: Sportivul moldovean, premiat de Federatia de Tenis, dar si de un om de afaceri pentru parcursul de la Roland Garros - VIDEO




Performanta istorica nu a fost trecuta cu vederea. Cel mai bun tenisman din Moldova, Radu Albot a fost premiat de federatia de profil si de catre un om de afaceri pentru parcursul de la Roland Garros. La turneul de Mare Slem din Paris sportivul a ajuns pana in sferturi, in proba de dublu.


In cadrul unei ceremonii oficiale tenismanul a obtinut un premiu simbolic din partea federatiei de profil. Albot spune ca evolutia la Roland Garros, unde in pereche cu cehul Lukas Rosol a ajuns pana in sferturi, ii da forte noi pentru a merge inainte.


Radu ALBOT, TENISMAN
“Sa joci impotriva unor jucatori clasati mai sus in top, sa joci pe arenele de la Roland Garros, care se socoate cel mai prestigios, cel mai mare turneu de zgura din toata lumea e ceva deosebit, cred. Am luat si eu experienta pentru mine."


Marina TAUBER, PRESEDINTELE FEDERATIEI DE TENIS DIN MOLDOVA 
“Cred ca a fost un duet foarte bun. Pentru Republica Moldova este un rezultat istoric.”


Radu Albot a bucurat si cativa copii, veniti la ceremonie, oferindu-le autografe pe mingi de tenis. De-a lungul carierei, Albot a stabilit mai multe recorduri, a castigat a 16 turnee internationale la individual si alte 16 la dublu. La simplu ocupa in prezent locul 128 mondial, iar la dublu este situat pe treapta cu numarul 89. La Roland Garros, moldoveanul a participat in premiera in proba de dublu. Pentru ca au ajuns pana in sferturi, el si coechipierul Lukas Rosol au impartit un premiu de 61 de mii de euro. In topul mondial de dublu, moldoveanul si cehul pot avansa cateva pozitii gratie performantei de la turneul de Mare Slem de la Paris. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: radu albot, roland garros, roland garros,
Источник – ProTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑