Moldovan, noul antrenor al naționalei de tineret: ”Am o dorință enormă de a reuși, voi munci pe brânci”



**Moldovan, noul antrenor al naționalei de tineret:** ”Am o dorință enormă de a reuși, voi munci pe brânci”

Viorel Moldovan are ambiții mari cu naționala de tineret a României. Antrenorul spune că avem destui tineri de mare viitor, dar că mai trebuie lucrat din plin la mentalitatea acestora.

Reprezentativa de tineret a României, U21, are din data de 3 iulie 2014 un nou selecționer în persoana lui Viorel Moldovan. Fostul antrenor de la Rapid s-a numărat printre cei care și-au depus CV-ul la sediul FRF.

”Această funcție mă motivează foarte mult, este o provocare. Mi-am dorit să fiu selecționer la echipa de tineret, de aceasta am și trimis CV-ul la Federație. Mă bucur enorm că am fost ales, mulțumesc conducerii Federației și Comisiei care a mediat acest examen pentru încrederea acordată și le promit că nu voi dezamăgi.

Voi face tot posibilul pentru a face performanță cu echipa națională Under 21. Am o dorință enormă de a reuși, vreau să avem rezultate pozitive și să creștem jucători pentru echipa mare”, a spus Moldovan la conferința de presă în care a fost prezentat oficial.

Moldovan nu se teme de această ipostază nouă din viața sa, aceea de selecționer.

”Mă voi implica total și voi munci pe brânci pentru a avea rezultate. Acum, fiind selecționer, nu voi mai avea acea rutină zilnică. Va trebui să caut în permanență jucători, să-i monitorizez și să analizez foarte bine toate aceste date. Mă voi deplasa prin țară, voi avea discuții particulare cu jucătorii ce pot fi convocați la echipa națională.”

Legat de obiectivul pe care-l are la națională, Moldovan a vorbit de reconstrucție, dar mai mult a insistat pe alte aspecte.

”Chiar dacă această calificare la Campionatul European este compromisă, urmează un meci amical cu Italia, plus ultimele partide din această campanie, cu Muntenegru și cu Germania, apoi am la dispoziție o perioadă mai lungă pentru a cunoaște jucătorii. Sunt adeptul comunicării, mă voi deplasa personal în țară pentru a urmări jucătorii selecționabili și pentru a discuta cu ei.

Am nevoie să descopăr caracterele jucătorilor, să știu cât de motivați sunt și ce își doresc. Cine vine la lot trebuie să facă totul cu sufletul, să fie mândru că reprezintă echipa națională, să fie mândru când îi cântă imnul. Poate pentru unii sunt doar vorbe, dar eu țin foarte mul la aceste lucruri.

Vreau ca jucătorii să nu se simtă inferiori în fața vreunui adversar, vreau să cultiv și să transmit mentalitatea de învingător. Cred în potențialul jucătorilor români, avem foarte multe talente, important este să transmitem mesajul corect.

Problema e de atitudine, iar eu vreau să transmit plăcerea de a juca pentru echipa națională de tineret. Jucătorii care pun pe primul plan echipa de club trebuie să înțeleagă că echipa națională trebuie să le fie o icoană”, a conchis Moldovan.

FOTO: frf.ro

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑