Halterofilii moldoveni se vor putea pregăti de competiţiile internaţionale într-o sală modernă



FOTO: craiovaforum.ro

Halterofilii moldoveni se vor putea pregăti de competiţiile internaţionale într-o sală modernă, cel târziu începând din toamna acestui an. Ministerul Tineretului şi Sportului a finisat construcţia Centrului Specializat de Pregătire, iar în timpul apropiat la sala va fi adus şi inventarul sportiv. 

Clădirea Centrului Specializat de Pregătire pentru halterofili este cu trei nivele. Aceasta se află pe un teren ce aparţine Centrului de pregătire al loturilor naţionale din centrul capitalei.

La noul complex se vor putea pregăti şi alţi sportivi. La unul din nivelele centrului va fi instalat un ring de box, care va fi folosit pentru kickboxing sau K-1. Centrul de pregătire este dotat şi cu o saună, o sală de fitness şi o sală de masaj.

În total, pentru construcţia complexului, Ministerul Tineretului şi Sportului a cheltuit cinci milioane de lei.

Conform ministrului Tineretului şi Sportului, Octavian Bodişteanu, sportivii se vor putea pregăti la noua sală cel mult peste două luni.

Oficialii Federaţiei Naţionale de Haltere salută apariţia unei asemenea săli pentru sportivi şi spun că astfel de condiţii pentru halterofili trebuie create în mai multe regiuni ale capitalei şi nu numai.

La Chişinău nu a existat de ani buni un centru pentru halterofili, iar sportivii sunt nevoiţi să se pregătească în sala Şcolii Sportive Specializate de haltere. Chiar şi aşa, sportivii moldoveni au reuşit să cucerească două medalii la ultima Olimpiadă, dar şi multiple distincţii la Campionatele Europene.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑