Steliștii alcătuiesc nucleul naționalei lui Pițurcă. În total, 13 tricolori joacă sau au jucat la Steaua



06 октября 2014

 

**VIDEO** Steliștii alcătuiesc nucleul naționalei lui Pițurcă. În total, 13 tricolori joacă sau au jucat la Steaua

Steliştii alcătuiesc nucleul de bază la naţională pentru ”dubla” cu Ungaria şi Finlanda. După trei ani de absenţă, Sânmărtean (foto) a revenit la lot, acolo unde se mai regăsesc alţi şapte jucători din Ghencea. Keşeru, Rusescu şi Chipciu se bat pentru locurile din atac. Cei trei, alături de Sânmărtean, au marcat împreună 25 de goluri pentru campioană în acest sezon.

Victor Piţurcă a întâmpinat probleme în stabilirea lotului pe care se va baza la dubla cu Ungaria şi Finlanda. Din ţară, pe selecţioner l-au convins doar jucătorii echipelor europene. Zece dintre cei chemaţi la lot vin din Liga 1 - opt de la Steaua şi doi de la Astra. Jumătate dintre cei 24 au evoluat în Ghencea în ultimele 14 luni. Goian a evoluat și el, în trecut, în roș-albastru.

„Nu văd de ce ar exista nemulțumiri și din partea cui. Jucătorii ar trebui să se gândească foarte bine, pentru că numai evoluția lor mă poate convinge să îi selecționez”, a declarat Victor Pițurcă, la conferința de presă.

Antrenorul lui Dinamo, Flavius Stoican, nu este nici el deranjat de faptul că rivala are atâția reprezentanți la lotul național.

”Sunt convins că o să vină și momente mai frumoase pentru jucătorii mei. Până la urmă, doar de ei depinde convocarea la echipa națională”, a spus Stoican.

Steliştii au toţi atacanţii convocaţi la loturi. În lipsa lui Marica, suspendat pentru jocul cu Ungaria, pentru un loc în atacul naţionalei mari se duelează Keşeru, Rusescu şi Chipciu. Cei trei ar putea primi pase de la Lucian Sânmărtean, revenit după trei ani printre tricolori. Mijlocaşul de 34 de ani a marcat pentru Steaua la Galaţi şi a ajuns la patru reuşite în acest sezon, în campionat şi Europa League.

„Hagi e Hagi, Sânmărtean e Sânmărtean”, a răspuns Pițurcă, când a fost întrebat dacă jucătorul Stelei poate fi ce a fost Hagi la echipa națională. ”Eu cred că poate face față, din moment ce a fost convocat. Depinde ce îl folosești. Gâlcă îl folosește mijlocaș central. Știe foarte bine... În același timp, când joci cu un adversar foarte valoros, riști cu un jucător ca el, dacă joacă mijlocaș central, dar poți să ai și beneficii, pentru că e un jucător foarte tehnic”, a continuat selecționerul.

În atac, în locul lui Marica, ar putea apărea Keșeru sau Rusescu. ”Dat fiind faptul că Marica nu joacă, aveam nevoie de un atacant. Nu m-a impresionat cu nimic Rusescu, însă din punct de vedere valoric, al experienței... în el am încredere în momentul acesta”, a mai spus Pițurcă.

Jucătorii din națională care joacă sau au jucat la Steaua:

1. Ciprian Tătărușanu (Fiorentina, ex-Steaua)
2. Vlad Chiricheș (Tottenham, ex-Steaua)
3. Dorin Goian (Asteras, ex-Steaua)
4. Florin Gardoș (Southampton, ex-Steaua)
5. Srgian Luchin (Steaua)
6. Iasmin Latovlevici (Steaua)
7. Mihai Pintilii (Al Hilal, ex-Steaua)
8. Andrei Prepeliță (Steaua)
9. Cristi Tănase (Steaua)
10. Alexandru Chipciu (Steaua)
11. Bogdan Stancu (Genclerbirligi, ex-Steaua)
12. Claudiu Keșeru (Steaua)
13. Raul Rusescu (Steaua)

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑