Imanol Aguirretxe e golgheterul spaniol din La Liga, dar n-are vreo selecție la națională



06 декабря 2015

 

**VIDEO** Imanol Aguirretxe e golgheterul spaniol din La Liga, dar n-are vreo selecție la națională

Real Sociedad a învins-o duminică la prânz pe Eibar, 2-1, în etapa a 14-a din La Liga, îndepărtându-se, deocamdată, de zona retrogradării. Imanol Aguirretxe a marcat ambele goluri ale formației din San Sebastian, devenind astfel golgheterul spaniol din La Liga. N-are însă vreo selecție la națională.

Borja Baston a deschis scorul pentru Eibar, pe Anoeta, în minutul 4, dar șase minute mai târziu Aguirretxe a egalat. A adus apoi victoria echipei sale în prelungiri, ajungând la 11 goluri în acest sezon, în campionat, cele mai multe marcate de vreun spaniol.

Lucas Perez, de la Deportivo La Coruna, și Aritz Aduriz, de la Bilbao, au câte zece reușite, dar nici ei nu au prins lotul Spaniei în recent încheiatele preliminarii ale Euro 2016. Doar Aduriz are, dintre cei trei, os elecție la prima reprezentativă.

În condițiile în care Diego Costa a marcat trei goluri în Premier League, Alvaro Morata unul singur în Serie A, Paco Alcacer 6 în La Liga, iar Nolito 8, aceștia fiind atacanții convocați de Del Bosque regulat la națională, surprinde așadar ignorarea celor mai în formă golgheteri iberici.

Aguirretxe are 28 de ani și este la cel mai bun start de sezon al carierei, cu 11 goluri în 13 meciuri jucate. Lucas Perez, 27 de ani, are 10 goluri în 14 meciuri. Cât despre Aduriz, el e cel mai bun marcator spaniol din primele 5 campionate ale lumii, în toate competițiile. E primul spaniol cu 20 de goluri în toate competițiile înscrise înainte de 1 decembrie, dar nu l-a convins pe Del Bosque că merită un loc n lotul primei reprezentative.

Neymar e golgheterul La Liga, cu 14 reușite, urmat de Luis Suarez, 13, și de Aguirretxe, 11. Ronaldo are 10 reușite, iar Mezi doar 4.

VIDEO GOLURILE CU EIBAR


Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑