Un britanic arestat pentru fraudă cu bilete la Mondialul de fotbal, eliberat de poliţia din Brazilia



07 августа 2014
foto: theguardian.com

Britanicul Ray Whelan, arestat în timpul Mondialului pentru implicarea într-o schemă frauduloasă de vânzare a biletelor, a fost eliberat de poliţia braziliană. Acesta nu va putea părăsi Brazilia până la încheierea anchetei.

Managerul companiei "Match Hospitality", Ray Whelan, a fost eliberat după ce a stat în arest timp de o lună. Decizia a fi cercetat în libertate a fost luată de Curtea Supremă de Justiţie din Brazilia. Whelan nu va putea însă părăsi însă statul sud-american până la finalizarea anchetei.

Ray Whelan a fost arestat pe 7 iulie chiar în hotelul din Rio de Janeiro, unde era cazat. În camera acestuia au fost găsite peste o mie de bilete de intrare la meciurile din cadrul Mondialului care era în desfăşurare.

Britanicul este acuzat că ar fi facilitat distribuirea de bilete pentru revânzare ilegală. Potrivit forţelor de ordine, acesta este capul unei reţele criminale, care vindea ilegal aproximativ o mie de bilete pentru meci, la un preţ de peste o mie euro. Dacă va fi găsit vinovat, britanicul riscă patru ani de închisoare.

În aceeaşi perioadă, poliţia braziliană a mai arestat 11 membri ai acestei reţele. Printre alţi suspecţi se numără un alt oficial de la "Match Hospitality", Philippe Blatter, nepotul actualului preşedinte al FIFA, Sepp Blatter.

"Match Hospitality" este companie afiliată FIFA care prestează servicii de vânzare a biletelor VIP pentru meciurile organizate sub egida forului mondial.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑