Charles l-a iertat, dar Raț poate fi suspendat tot restul sezonului: "Mi-e frică să nu fie o sancțiune uriașă"



 

**VIDEO** Charles l-a iertat, dar Raț poate fi suspendat tot restul sezonului:

Răzvan Raț a fost eroul negativ al etapei a 32-a din Primera Division, românul fiind eliminat după ce l-a lovit cu capul în figură pe brazilianul Charles, de la Celta, în meciul câștigat de Rayo, 3-0, pe teren propriu (VEZI AICI DETALII ȘI VIDEO). Fotbalistul Celtei l-a iertat pe Raț, dar acesta riscă o sancțiune drastică și poate fi suspendat până la finalul sezonului.

"Accept scuzele lui Raț, astfeld e lucruri se întâmplă pe teren. Azi am primit un telefon de la el, pentru a-și cere scuze. Era preocupat și îngrijorat de starea mea!", a scris brazilianul pe contul personal de twitter, după ce fundașul român l-a contactat, așa cum a povestit și pentru Digi Sport.

Din păcate, Răzvan poate primi o sancțiune foarte dură pentru gestul făcut în minutul 64 al disputei de pe Estadio de Vallecas, într-un moment când scorul era 3-0 pentru Rayo. Gică Craioveanu a vorbit la Fotbal European, pe Digi Sport 1, despre incident și a explicat ce pedeapsă poate primi Raț.

"A fost cel mai negativ lucru pentru mine în weekend. În Spania lumea nu e obșinuită să vadă așa ceva. A fost un gest urât, urât. Pentru un jucător care are o experiență enormă. Știe că o să fie provocat, că o să-l insulte lumea, o să îl jignească și nu trebuie să aibă reacția pe care a avut-o. A fost faza zilei în toată Spania. Foarte urât gestul.

I-a spus ceva Charles, că nu e normal să ai reacția asta. Mai ales că el nu e un jucător dur. Și cu tot respectul pe care-l am pentru Shahtior, aici nu suntem în Ucraina, aici sunt 25-30 de camere de filmat, în toate pozițiile, în toate unghiurile te filmează.

Mie mi-e frică să nu fie o sancțiune uriașă și să nu mai poată să joace tot restul sezonului. Că e agresiune. De la 4 la 12 etape, când e agresiune. E și leziune la mijloc, i-a spart nasul, are fractură Charles. De asta o să fie, cred, Comitetul, mai dur un pic cu el", a spus Craioveanu.

Conform raportului arbitrului, scrie presa iberică, Raț va fi încadrat la articolul 98 din regulamentul disciplinar, pedeapsa minimă în acest context fiind de 4 etape de suspendare.

Într-unj interviu acordat cotidianului As, Raț a vorbit despre posibilitatea de a fi suspendat patru meciuri: "Pe de o parte înțeleg asta, pentru că am făcut un gest foarte urât. Pe de altă parte, sper să se țină cont că e primul cartonaș roșu direct văzut de mine în toată cariera."

Întrebat ce i-a spus antrenorul Paco Jemez după eliminare, românul a dezvăluit: "Mi-am cerut scuze antrenorilor și coechipierilor, dar de fapt am o problemă eu cu mine, pentru reacția pe care am avut-o. Mister mi-a spus că trebuia să fiu calm, conduceam cu 3-0, nu trebuia să răspund provocărilor. Dar astfel de lucruri se mai întâmplă pe teren."

În Primera Division au mai rămas de disputat șase etape până la finalul sezonului.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑