TRAGEDIE în Brazilia. Cea mai titrată națională a lumii a pierdut în semifinala cu Germania cu un neverosimil 1 la 7



FOTO: antena3.ro

Înfrângere dramatică pentru gazda Campionatului Mondial. Germania a bătut naţionala Braziliei cu un scor istoric de 7-1. Fanii ţării gazdă au transformat tribunele într-un loc de jale plângând în hohote. 

Doar în 6 minute, naţionala Germaniei a trimis 4 goluri în poarta brazilienilor. Miroslav Klose a devenit golgheterul "all time" al Campionatului Mondial. Acesta a devenit, cu 16 goluri, cel mai bun marcator din istoria turneelor finale. El l-a depășit pe brazilianul Ronaldo, cel care punctase de 15 ori.

La pauză scorul era deja 5-0, iar o parte din fani a părăsit tribunele. Pe străzile din Sao Paulo, fanii nervoși au incendiat steaguri ale Braziliei, iar violențele de stradă au izbucnit în mai multe locuri din țară, scrie Digi Sport.

Acest 1-7 a stabilit câteva recorduri neverosimile:

- cea mai severă înfrângere a unei echipe în semifinalele / finalele Campionatelor Mondiale (19 ediții);

- cea mai severă înfrângere a unei echipe-gazdă în istoria Campionatului Mondial (așa ceva n-au pățit nici Africa de Sud, Coreea de Sud, Japonia, Mexic, Chile sau Elveția);

- cea mai severă înfrângere la acest turneu final (paradoxal, al doilea colaps - ca dimensiuni - aparține campioanei mondiale en-titre, Spania: 1-5 cu Olanda);

- cele mai negre serii din istoria Campionatului Mondial: trei goluri primite în patru minute (23, 24, 26), respectiv patru goluri încasate în șapte minute (23, 24, 26, 29).

Această victorie spectaculoasă califică naţionala Germaniei ca prima selecţionată în finala Mondialului din Brazilia.

Meciul disputat aseară la Belo Horizonte în semifinalele turneului final înscrie o premieră în istoria fotbalului mondial. Germania va lupta ultima dispută pentru titlu duminică cu selecţionata ce va câştiga meciul din această seară dintre Olanda şi Argentina.

Germania, campioană mondială în 1954, 1974 şi 1990, va disputa a opta sa finală a competiţiei (le-a pierdut pe cele din 1966, 1982, 1986 şi 2002), după ce pe ultima o pierduse chiar în faţa Braziliei, în 2002.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑