TAS a decis ca Albania să primească victoria la masa verde în meciul întrerupt cu Serbia



 

**VIDEO** TAS a decis ca Albania să primească victoria la masa verde în meciul întrerupt cu Serbia

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane a respins apelul federaţiei sârbe cu privire la meciul din 14 octombrie 2014 cu Albania, din preliminariile Euro 2016, joc suspendat din cauza incidentelor, şi a decis ca naţionala albaneză să primească victoria cu 3-0 la masa verde.

TAS a acceptat parţial o contestaţie depusă de federaţia albaneză în legătură cu acest meci, după ce Comisia de Apel a UEFA a confirmat în decembrie o decizie a Corpului de Control, Etică şi Disciplină al forului european, conform căreia Serbia a fost declarată câştigătoare cu 3-0, însă fără să primească şi punctele aferente.

Forul de la Laussane a precizat că deciziile comisiilor UEFA s-au bazat pe faptul că echipa Albaniei ar fi refuzat să continue jocul după încheierea incidentelor, în timp ce TAS a ajuns la concluzia că nu există dovezi că albanezii au refuzat să joace după ce arbitrul le-a cerut să continue partida.

></p><p>TAS nu a putut să verifice într-un mod satisfăcător faptul că arbitrul le-a dat jucătorilor un ordin clar, direct şi necondiţionat de a continua meciul în baza unei decizii definitive că fotbaliştii sunt în siguranţă.

TAS a constatat că întreruperea şi apoi suspendarea meciului au fost cauzate de lacunele din măsurile de siguranţă ale organizatorilor şi de actele de violenţă ale fanilor sârbi şi ale cel puţin unui steward asupra jucătorilor albanezi.

Astfel, TAS consideră că federaţia sârbă şi nu cea albaneză trebuie considerată responsabilă pentru faptul că meciul a fost suspendat", se arată pe site-ul Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

Totuşi, TAS a menţinut amenda de 100.000 de euro primită de federaţia albaneză, considerată responsabilă pentru drona care a survolat stadionul şi pe care era arborat un drapel cu o hartă reprezentând "Albania Mare", ceea ce a dus la izbucnirea incidentelor ce au determinat ulterior întreruperea partidei.

În urma deciziei TAS, Albania va ajunge la 10 puncte în Grupa I, la egalitate cu Danemarca şi la două puncte în spatele liderului Portugalia. Albanezii au însă un joc mai puţin disputat.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑