Moldovenca Iulia Leorda a fost eliminată de la Campionatul Mondial din Las Vegas



010 сентября 2015

 

Luptătoarele din Moldova au debutat la Campionatul Mondial din Las Vegas, însă fără mare succes. Iulia Leorda a fost eliminată în prima rundă, iar Natalia Budu a fost învinsă în şaisprezecimi.

Iulia Leorda a fost prima luptătoare din Moldova care şi-a început evoluţia la Mondialul din Statele Unite. Sportiva, care a concurat la categoria de 48 de kilograme, a fost învinsă chiar în prima luptă de Jaqueline Schellin, din Germania. Leorda a pierdut cu 2-10.

O altă sportivă din ţara noastră, Natalia Budu a avut o evoluţie mai bună în categoria de 53 de kilograme. Ea s-a calificat în şaisprezecimi, după ce a învins o sportivă din Grecia, însă a pierdut următoarea luptă în faţa franţuzoaicei Melanie Lesaffre, scor 8-2.

La feminin mai urmează să concureze Mariana Eşanu-Cherdivara, la categoria de 58 de kilograme, şi Svetlana Saenko, la 75 de kilograme.

Primii la Mondialul din Las Vegas au concurat luptătorii de stil greco-roman. Cel mai bun rezultat din lotul naţional l-a obţinut Daniel Cataraga, care a ajuns până în şaisprezecimile de finală.

Vineri şi sâmbătă în competiţie vor intra luptătorii de stil liber. Primii 6 clasați în fiecare categorie de greutate vor obține cote de participare la Jocurile Olimpice de la Rio 2016.

Sportivii care nu vor reuşi acest lucru, vor fi nevoiți să participe la alte 3 turnee internaționale de calificare.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑