Problemele lui Blatter nu se mai sfârșesc! FIFA a deschis un nou dosar pe numele fostului şef al forului



010 сентября 2016
Foto: thefa.com
Problemele lui Sepp Blatter nu se mai sfârșesc! Comitetul de Etică al FIFA a deschis un nou dosar de corupţie împotriva fostului şef al forului fotbalistic mondial.
O comisie de anchetă va analiza procesul de primire şi acordare a cadourilor în interiorul Federației Internaționale de Fotbal, de luare de mită şi de existenţa conflictului de interese.
Pe lângă elveţianul în vârstă de 80 de ani în dosar mai figurează fostul secretar general al FIFA Jerome Valcke precum şi fostul director financiar Markus Kattner.
În perioada 2010-2015, cu diverse ocazii, cei trei oficiali au beneficiat de bonusuri financiare în valoare totală de 80 de milioane de dolari.
După turneul final din Brazilia al Campionatului Mondial din 2010, Blatter a încasat o primă de 12 milioane de dolari, iar Valcke a luat și el 10 milioane de dolari.
În 2015 Blatter a fost suspendat pe 8 ani de Comitetul de Etică pentru acte de corupţie. Ulterior pedeapsă a fost redusă la 6 ani de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
În această perioadă fostul şef al FIFA nu are dreptul să ocupe nicio funcţie în fotbalul mondial.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑