RIO 2016. Cine este prima femeie din Egipt, medaliată la Jocurile Olimpice



011 августа 2016
Foto: olympics.cbc.ca
Sara Ahmed, în vârstă de 18 ani, a devenit prima femeie din istoria Egiptului care a reușit să câștige o medalie la Jocurile Olimpice, după ce s-a clasat pe poziția a treia în concursul de haltere de la Rio de Janeiro, la categoria 69 kg, scrie Agerpres.ro.
Presa egipteană a salutat performanța realizată de Sara Ahmed, subliniind faptul că nicio femeie arabă nu a mai reușit până acum să obțină o performanță asemănătoare în concursul olimpic de haltere, precizează agenția EFE.
Medalia de bronz cucerită de Ahmed este prima obținută de delegația Egiptului la Olimpiada de la Rio. De menționat că niciun halterofil egiptean nu mai urcase pe podium la Jocurile Olimpice de la ediția din 1948, desfășurată la Londra, unde Egiptul a câștigat două medalii de aur și una de argint.
Sportiva egipteană a realizat un total de 255 kg (112 la smuls și 143 la aruncat), urcând pe treapta a treia a podiumului, după chinezoaica Yanmei Xiang (261 kg) și Jazira Japparkul din Kazahstan (259 kg).
De menționat că, în urmă cu doi ani, Sara Ahmed a devenit prima sportivă din Egipt care a cucerit o medalie la Jocurile Olimpice ale Tineretului, la Nanjing (China).
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑