Laboratorul antidoping de la Moscova şi-a sistat activitatea după acuzaţiile Agenţiei Mondiale



foto: www.igfgolf.org

Laboratorul antidoping de la Moscova şi-a sistat activitatea după acuzaţiile de dopaj din partea Agenţiei Mondiale. Totodată, oficialii Federaţiei de Atletism din Rusia au declarat că sportivii ruşi nu au primit niciodată permisiunea de a folosi substanţe interzise şi resping toate acuzaţiile.

Laboratorul antidoping de la Moscova, care ar fi distrus 1.417 probe de dopaj, şi-a sistat activitatea în urma acuzaţiilor din partea Agenţiei Mondiale Antidoping.

Directorul executiv al Agenţiei Antidoping din Rusia, Nikita Kamaev, a declarat că, în ciuda tuturor acuzaţiilor, această instituţie corespunde tuturor cerinţelor WADA.

"Trebuie să confirm că laboratorul şi-a sistat activitatea. Este adevărat. Vreau să spun că în acest moment Agenţia Antidoping din Rusia corespunde cerinţelor stipulate în statutul WADA", a declarat directorul executiv al Agenţiei Antidoping, Nikita Kamaev.

Comisia din cadrul Agenţiei Mondiale de Antidoping a mai acuzat ministrul Sportului din Rusia de intimidare directă a laboratorului de la Moscova. Totodată, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Atletism, Sebastian Coe, dar şi oficiali ai federaţiilor din SUA, Australia şi Franţa au cerut sancţionarea dură a ruşilor, menţionând că atleţii ruşi nu trebuie să participe nici la Olimpiada de la Rio. Ruşii au calificat toate acuzaţiile drept nefondate.

"Niciunul dintre oficiali nu a permis la nimeni, nici la un antrenor sau sportiv să folosească substanţe interzise. Ce treabă are cu acest caz Isinbaeva. E clar că aceasta va fi ultima ei Olimpiadă. De ce să interzicem să participe la Jocurile Olimpice sau Mondiale? Cu ce sunt vinovaţi aceşti sportivi, care niciodată nu au fost implicaţi în scandaluri de dopaj", a menționat preşedintele interimar al Federaţiei de Atletism din Rusia, Vadim Zelichenok.

Scandalul de dopaj a început după ce o comisie din cadrul Agenției Mondiale Antidoping a făcut public un raport în care acuză ruşii că ar fi distrus probe de dopare a atleţilor.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑