SCANDALUL din boxul moldovenesc continuă. Cazul ar putea ajunge în atenția Federației Internaționale



012 февраля 2016

Scandalul din boxul moldovenesc continuă! Deranjați de faptul că oficialii Federației de Box din Moldova nu au sancționat nicio persoană, după ce la un turneu internațional din Rusia un grup de sportivi moldoveni au reprezentat Transnistria, mai mulți boxeri și antrenori din țara noastră au luat atitudine. Aceștia cer sancțiuni dure și amenință că acest caz ca ajunge în atenția Federației Internaționale de Box

La mai mult de o săptămână după ce presa a aflat despre faptul că un grup de boxeri din Tiraspol au reprezentat Transnistria la un turneu din Rusia, desfășurat cu un an în urmă, oficialii Federației Moldovenești de Box nu au luat nicio decizie în legătură cu persoanele care s-au făcut vinovate de acest caz.

Acest lucru a trezit indignarea unora dintre cei mai buni boxeri moldoveni, în frunte cu antrenorul lotului național, Petru Caduc, și medaliatul cu bronz la Olimpiada de la Beijing din 2008, Veaceslav Gojan. Aceștia, alături de alți reprezentanți ai Școlii de Box din Grimăncăuți, cer federației de profil să ia măsuri dure contra vinovaților, în caz contrar se vor adresa forului internațional de box.

”Eu cred că asta este o rușine pentru sportul moldovenesc și pentru boxul moldovenesc, fiindcă tentative de acestea au fost multe și dacă sportivii, boxerii moldoveni reprezintă un alt stat, necunoscut, eu cred că asta este o încălcare în legislaţia Republicii Moldova și este o rușine pentru sportul moldovenesc și boxul moldovenesc și este o rușine pentru cei care susțin aceste lucruri” a declarat antrenor lotul național de box, Petru Caduc.

Conform lui Caduc, sportivii moldoveni au fost însoțiți la competiția din Rusia de către vicepreședintele Federației de Box, Maxim Certicovțev, care este și membru al Comitetului Executiv al Comitetului Național Olimpic și Sportiv.  Certicovțev și alți trei pugiliștii moldoveni, toți originari din Tiraspol, au apărut la turneu având însemnele Transnistriei, inclusiv și drapelul regiunii separatiste.

Contactat de către Publika TV, președintele forului național de box, Vasili Chirtoca, a refuzat să facă o declarație pe marginea acestui scandal, cu toate că inițial a fost de acord să vorbească. 

Președintele CNOS, Nicolae Juravschi, nu se află în țară și a declarat că nu cunoaște prea multe detalii despre acest subiect, însă a promis că va oferi zilele următoare o declarație despre scandalul din box.

În schimb, Ministrul Tineretului și Sportului, Victor Zubcu, a venit cu o reacție dură. Acesta este foarte indignat de gestul boxerilor moldoveni. De asemenea, Zubcu a declarat că ministerul va studia decizia luată de forul de box și ar putea sancționa independent sportivii:

"Trebuie să fie înţelese câteva lucruri. Toţi sportivii care participă la competiţiile naţionale şi internaţionale, trebuie să participe doar sub drapelul Republicii Moldova. Acesta este un imperativ, normativ, stabilit clar. Şi orice federaţie care activează în baza legii cu privire la educaţie fizică şi sport trebuie să respecte acest angajament. În condiţiile când sunt abateri, există atât comisii în cadrul federaţiilor, cât şi în cadrul MTS şi vor urma sancţiuni".

Oficialii Federației Moldovenești de Box se vor întruni într-o ședință miercuri, atunci când ar putea lua o decizie în legătură cu acest caz. 

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑