Aur din prima zi pentru halterofilii nostri: Moldoveanul Oleg Sarghi a devenit pentru a treia oara, campion european la haltere




Aur din prima zi. Moldoveanul Oleg Sarghi a devenit pentru a treia oara in cariera, campion european la haltere. Sportivul nostru a urcat pe prima treapta in categoria de 56 de kilograme.

 

Echipa nationala de haltere impresioneaza la debutul campionatului european ce se desfasoara in aceste zile in orasul Tbilisi, Georgia. Din prima zi, Oleg Sarghi ne-a bucurat si a cucerit aurul. Dupa un start mai slab, in proba smuls unde s-a clasat doar pe locul 5, cu un rezultat de 113 kilograme, Oleg Sarghi a recuperat fantastic in proba a doua. La aruncat halterofilul nostru nu a avut rivali si a reusit un rezultat fantastic de 151 de kilograme.

 

Cu acest rezultat Oleg Sarghi a cucerit medalia de aur in proba de aruncat, iar apoi insumate, cu un total de 264 de kilograme, moldoveanul a devenit si campion european, cucerind a doua medalie de aur.Acesta este al treilea titlu european pentru Oleg Sarghi. El a mai cucerit medaliile de aur la Campionatele Europene din 2011 si 2013. La editia din acest an a europenelor de haltere, Moldova a plecat cu 8 sportivi si o sportiva. Astazi urmeaza sa intre in concurs alti doi halterofili, Ghenadie Dudoglu, in categoria de 62 de kilograme si Serghei Cechir la 69 de kilograme.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
Источник – ProTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑