Rezultatele primelor sportive din Moldova care au evoluat la Campionatul Mondial de lupte din Uzbekistan



012 сентября 2014

 

Primele două luptătoare din Moldova care au intrat în concurs la Mondialul de lupte nu au reuşit să cucerească medalii. Iulia Leorda a fost eliminată în sferturile de finală, iar Svetlana Saenko a fost învinsă în prima sa luptă la competiţia care se desfăşoară în Uzbekistan.

Iulia Leorda a concurat la Campionatul Mondial de lupte în categoria de 48 de kilograme. Sportiva din Moldova a reuşit să ajungă până în sferturi, unde a fost eliminată de Hyon Gyong Kim din Coreea de Nord. Leorda a fost învins cu scorul de 10-0.

O altă luptătoare din Moldova, Svetlana Saenko a părăsit competiţia după ce a fost eliminată chiar în prima rundă de sportiva din Azerbaidjan, Nadia Semenţova. Saenko a concurat în categorie de greutate de 69 kilograme. 

Încă o reprezentantă a ţării noastre la Mondial, Natalia Budu va intra în concurs joi. În prima etapă a categoriei de 53 de kilograme, moldoveanca se va lupta cu Sumiya Erdenechimeg din Mongolia. Începând de vineri în concurs vor intra şi luptătorii de stil greco-roman.

Publika.md aminteşte că, până acum, cel mai bun rezultat la Mondialul de lupte l-a obţinut Mihai Sava. Acesta a cucerit medalia de bronz la categoria de 65 kilograme. Aceasta este prima medalie obţinută de Moldova la un Campionat Mondial de lupte destinat seniorilor după 11 ani. 

În 2003, Ghenadie Tulbea, care acum reprezintă Principatul Monaco, devenise vicecampion mondial.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑