Concluziile lui Lyn Howells după CM de rugby și marea dorință a antrenorului României



012 октября 2015

**Concluziile lui Lyn Howells după CM de rugby** și marea dorință a antrenorului României

Antrenorul echipei de rugby a României, galezul Lynn Howells, a apreciat după ultimul joc cu Italia (22-32), de la Cupa Mondială 2015, că ''Stejarii'' au demonstrat că pot marca eseuri şi pot juca un rugby de calitate împotriva echipelor din primul eşalon valoric, conform site-ului FR de Rugby.

România a încheiat Cupa Mondială cu o victorie în faţa Canadei (17-15) şi 3 înfrângeri: cu Franţa (11-38), Irlanda (10-44) şi Italia (22-32), ocupând locul 4 în grupa D.

"La această Cupă Mondială am arătat că putem marca eseuri şi să jucăm rugby de calitate împotriva echipelor din primul eşalon valoric. Ceea ce demonstrează că încet, încet ne apropiem de ele. Am demonstrat că putem să le facem faţă şi am creat această posibilitate de a putea juca cu ele în mod regulat. Pentru mine a fost o Cupa Mondială bună, ne-a dat această şansă de a juca cu marile naţiuni şi tot ce pot să sper e că nu vor mai trece încă patru ani ca să jucăm cu echipele din primul eşalon", a declarat Howells, după meciul cu Italia.

Antrenorul galez regretă că România nu a reuşit un rezultat pozitiv cu Italia, într-un meci în care ''Stejarii'' au marcat 3 eseuri în ultimele 15 minute, insuficiente pentru răsturnarea scorului: "Am evoluat foarte bine şi am arătat că suntem în stare să marcăm puncte, ceea ce nu era unul dintre atuurile echipei până acum. Să pierzi un jucător şi să primeşti 10 puncte, face diferenţa între a câştiga şi a pierde. Dacă am mai fi avut încă 10 minute, probabil am fi câştigat meciul. Pentru mine, ca antrenor, este vorba de a controla jocul. Noi nu am făcut acest lucru, nu am putut să controlăm zonele de contact şi asta ne-a costat".

Ca o concluzie pentru participarea României la CM 2015, Howells a subliniat că jucătorii noştri au arătat că pot face faţă celor mai bune echipe din lume: "Este foarte greu de spus care este concluzia generală după această Cupă Mondială, pentru că sunt foarte dezamăgit de felul în care am terminat campania. Cred că am fi meritat mai mult. Dar una peste alta, am obţinut acea victorie cu Canada şi am demonstrat lumii rugby-ului că putem să facem faţă echipelor din primul eşalon valoric. Dezamăgirea mea vine din faptul că am avut şansa să învingem o echipă din acest eşalon, Italia, şi nu am profitat de ea".

Agerpres

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑