Gardoș, soluția optimă pentru Pițurcă! Forța lui Mitroglou, problema unui Chiricheș nerefăcut



 

></p><p><strong>Selecționerul Victor Pițurcă trebuie să ia o decizie foarte importantă înainte de meciul tur cu Grecia (15 noiembrie), din barajul pentru CM 2014. </strong></p><p>Cum <strong>Vlad Chiricheș</strong> s-a accidentat la echipa de club, suferind o fractură de piramidă nazală, șansele ca acesta să intre în primul meci, de la Pireu, sunt nule. Mai mult, și prezența sa la manșa a doua este pusă sub semnul întrebării, chiar dacă fotbalistul ar risca <a href=(DETALII).

Pentru a-l înlocui pe Chiricheș, Pițurcă are câteva soluții. Dorin Goian este titular indiscutabil, iar lângă el ar putea apărea fie Florin Gardoș, fie Valerică Găman, Srdjan Luchin sau Dragoș Grigore. Opțiunea lui Ilie Dumitrescu este una clară: fundașul Florin Gardoș.

Gardoș a făcut meciuri excelente în ultima vreme, la Steaua, iar apogeul l-a atins chiar în deplasarea de la Basel, încheiată trist pentru roș-albaștri, 1-1. Pe "St. Jakobs Park", Gardoș a jucat imperial în centrul defensivei și i-a redus la anonimat pe atacanții adverși, cu intervenții elegante și oportune, dar și cu un joc de cap ireproșabil.

"Pițurcă a fost destul de clar. Ultimul joc al echipei naționale pe teren propriu a fost cu Estonia, cuplul de fundași centrali a fost Goian și Gardoș. Gardoș se află în poate cel mai bun moment al carierei sale, a jucat foarte bine la club. Mi s-a părut unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei și cu siguranță el va fi titular. Va fi foarte greu să abordezi un meci de mare încărcătură, un meci de luptă, un meci cu un atacant foarte puternic, la nivel de Premier League, Mitroglou. El este un jucător combativ, foarte puternic, un atacant incomod, care joacă foarte bine cu spatele la poartă, care sare foarte bine. Nu cred că va juca Chiricheș, riscul este prea mare", a spus la emisiunea "Fotbal Club" Ilie Dumitrescu, fost jucător în Premier League.

În vârstă de 25 de ani, Florin Gardoș are 10 selecții la echipa națională și este varianta pe care Victor Pițurcă a folosit-o la ultimul meci, cel cu Estonia, în care nu s-a bazat pe Vlad Chiricheș.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑