Parisul candidează pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2024



foto: cugetliber.ro

Parisul va candida pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2024. Decizia a fost luată de autorităţile Capitalei Franţei.

Consiliul oraşului Paris a decis să susţină înaintarea candidaturii Capitalei Franţei pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2024. Oficialii francezi au anunţat că vor trimite actele necesare la Comitetul Internaţional Olimpic în luna iunie.

"Suntem aici pentru a ajuta oraşul nostru să câştigate lupta pentru organizarea Olimpiadei din 2024. Argumentele expuse în cadrul Consiliului au fost destul de convingătoare iar din această cauză consilierii au ajuns la un consens. S-a observat că pentru ei acest obiectiv este pe primul loc, iar noi trebuie să-i ajutăm pentru a le face munca mai uşoară", a declarat primarul Parisului, Anne Hidalgo.

Astfel, Parisul va deveni al patrulea oraş care îşi depune candidatura pentru Olimpiada din 2024. Până acum şi-au anunţat intenţia de a organiza prestigiosul eveniment sportiv Roma, Hamburg şi Boston.

Dosarele oraşelor candidate pentru Jocurile Olimpice de vară din 2024 vor putea fi depuse până pe 15 septembrie 2015. Gazda Olimpiadei urmează să fie aleasă în vara anului 2017.

Olimpiada din 2024 ar putea a avea loc concomitent în două oraşe sau chiar două ţări diferite. Comitetul Internaţional Olimpic a luat această decizie la cea de-a 127-a sesiune plenară a Comitetului Internaţional Olimpic de la Monaco, care s-a desfăşurat în luna decembrie a anului trecut.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑