Sebastian Colţescu trebuia să-l lase pe stelistul Muniru să joace în meciul cu Astra. Ce spune ROAF



013 августа 2015

 

**VIDEO** Sebastian Colţescu trebuia să-l lase pe stelistul Muniru să joace în meciul cu Astra. Ce spune ROAF

Steaua a suferit prima înfrângere din actuala ediţie de campionat, 0-2 cu Astra, după un meci în care personajul principal a fost centralul Sebastian Colţescu. Arbitrul din Craiova a anulat roş-albaştrilor trei goluri şi a avut şi alte decizii controversate, care l-au determinat pe preşedintele campioanei, Valeriu Argăseală, să declare că va cere scoaterea din arbitraj a acestuia.

Înaintea partidei de la Giurgiu, Colţescu a fost protagonist într-un alt moment controversat, interzicându-i lui Sulley Muniru să evolueze din cauza unor probleme legate de legitimaţia de joc. Concret, pe carnetul de joc al mijlocaşului ghanez, în dreptul clubului la care este legitimat, apărea în continuare CFR Cluj, fosta sa echipă. În aceste condiţii, arbitrul întâlnirii a decis să nu-i permită fotbalistului de 22 de ani să intre pe teren.

Totuşi, articolul 51 din ROAF arată că Sebastian Colţescu nu putea lua o astfel de decizie şi că jucătorul în cauză putea fi legitimat cu actul de identitate, alături de dovada existenţei vizei medicale.

"Conducătorii, respectiv delegaţii echipelor sau, în lipsa lor, căpitanii echipelor, sunt obligaţi să prezinte arbitrilor, înainte de începerea jocului, carnetele de legitimare ale jucătorilor înscrişi în raportul de arbitraj.

În mod excepţional, în lipsa unor carnete de legitimare, se admite identificarea cu cartea de identitate însoţită de dovada existenţei vizei medicale, cu respectarea numărului minim de carnete de legitimare", se arată în ROAF.

Practic, Muniru ar fi putut evolua fără probleme pe baza unui act de identitate, însoţit de dovada vizei medicale, care există cu siguranţă, în condiţiile în care jucătorul a fost prezent pe teren în cupele europene. În cazul în care oficialii Astrei ar fi considerat că există anumite neregularităţi, ar fi putut depune o contestaţie la finalul meciului, iar Steaua ar fi trebuit să facă dovada faptului că fotbalistul în cauză este legitimat la club.

Iniţial, s-a anunţat că Muniru nu va juca din cauza unei accidentări suferite la încălzire, iar antrenorul Stelei, Mirel Rădoi, a susţinut această variantă şi la finalul partidei.

"A jucat multe meciuri într-o perioadă scurtă, a simţit ceva la picior şi a zis că nu ştie cât poate duce meciul. Am zis să nu risc să-l schimb în minutul 20. Mai bine am risca pentru următoarele meciuri. Avem şi problema cu Nicuşor Stanciu şi nu vrem să pierdem mai mulţi jucători. A venit la mine, mi-a zis că are dureri. A venit şi doctorul că-i accidentat", a spus Rădoi.

Ulterior, la conferinţa de presă, antrenorul campioanei a recunoscut că, înainte de startul partidei, i s-a comunicat că nu-l poate folosi pe Muniru.

"Chiar nu sunt pus la punct cu regulamentul. Am vorbit cu el cât poate să joace, dar, după, a venit Sebi (Sebastian Colţescu - n.r.) şi ne-a spus că trebuie să-l scoatem, că nu are voie să evolueze. El ne-a interzis. Până la urmă, cred că era responsabilitatea noastră, dacă îl introduceam. Eventual, puteam pierde meciul cu 3-0. Dar acum nu mai contează. Pe lângă ce s-a întâmplat în timpul meciului, asta contează mai puţin", a precizat Rădoi.

Şi fostul mare arbitru internaţional Ion Crăciunescu crede că Sebastian Colţescu şi-a depăşit atribuţiile în ceea ce-l priveşte pe Muniru.

"Steaua ar fi riscat ceva dacă adversarele contestau dreptul de joc. În loc să simplifice regulile, ei le complică. Un arbitru, în mod normal, ar trebui să se uite la un jucător dacă are viza medicală. Dacă nu o are trecută în carnet, atunci ar trebui să vină cu buletinul sau pașaportul și cu o adeverință medicală cu ștampilă și parafă legală și să îi dea dreptul să joace. Aceste lucruri ar trebui contestate de echiap adversă, dacă sunt în neregulă. Arbitrul n-ar trebui să fie un judecător la stadion, decât pentru viza medicală. Dacă joci fără viza medicală și pățești ceva, atunci ai o problemă.

Nu trebuie să decidă arbitrul dacă un fotbalist joacă sau nu. Cum s-a întâmplat la Timișoara, unde meciul a început după 28 de minute, când el trebuia prelungit maximum 15 minute, nu ai dreptul la mai mult! Nu știu cum o să omologheze ei rezultatele", a explicat Crăciunescu, la Digi Sport.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑