Statele Unite au devenit campioane mondiale la volei feminin într-un duel cu China. Cui i-a revenit locul trei pe podium



013 октября 2014
Foto: chinatopix.com

Voleiul mondial feminin are începând de ieri o nouă regină: echipa Statelor Unite. Americancele au câștigat în premieră titlul mondial, după 3-1 în finală, cu China. Campioana olimpică, Brazilia a trebuit să se mulțumească doar cu medaliile de bronz.

După ce în semifinale reușiseră imposibilul, au învins favorita competiţiei, Brazilia cu 3-0, americancele au fost de neoprit şi în finala Campionatului Mondial de Volei feminin contra Chinei. Elevele fostului mare campion olimpic Karch Kiraly au controlat în mare parte partida de pe "Mediolanum Forum", din Milano, reușind să se impună cu 3-1 în fața asiaticelor.

Scorul pe reprize a fost 27-25, 25-20, 16-25 și 26-24 și pentru prima oară în istorie, SUA au obținut titlul mondial, după ce în două rânduri, în 1967 și în 2002, au trebuit să se mulțumească doar cu argintul.

În finala Mondialului din Italia, cea mai bună jucătoare a fost Kimberly Hill, cu 20 de puncte, secondată de căpitanul Christa Harmotto-Dietzen, cu 15 puncte marcate. Campioana olimpică en-titre, Brazilia a obținut bronzul, după ce a trecut în finala mică, cu scorul de 3-2 de gazda competiţiei, Italia.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑