Selecționerul Elveției, cucerit de România: ”Nu multe echipe pot face asta”. Ce șanse dă ”tricolorilor”



013 декабря 2015

 

**VIDEO** Selecționerul Elveției, cucerit de România: ”Nu multe echipe pot face asta”. Ce șanse dă ”tricolorilor”

„E o grupă foarte frumoasă, pentru că se vor înfrunta echipe cu un joc diferit. Avem Franța, o selecționată favorită certă, nu numai în grupa noastră, dar și la câștigarea turneului final. Alte echipe, cum este cea a voastră (România-n.r.), una frumoasă. E o echipă foarte productivă, foarte compactă și este o echipă în adevăratul sens al cuvântului”, a declarat Petkovic după tragerea la sorți.

Selecționerul bosniac al Elveției este impresionat de faptul că România a avut cea mai bună apărare din preliminarii, cu doar două goluri încasate în 10 partide.

”Nu sunt puține echipe care să primească doar două goluri în zece meciuri. Pentru a reuși acest lucru, trebuie să funcționeze bine angrenajul echipei, spiritul de echipă. Aceasta este caracteristica frumoasă a României”, a mai spus Petkovic, care, spre deosebire de Deschamps, cunoaște destul de bine naționala lui Anghel Iordănescu:

”Cunosc mulți jucători români. Nu le spun numele, nici măcar din echipa mea. Pentru mine este important grupul, cum joacă echipa voastră, România, cum se comportă în teren. Este un grup frumos, care merită tot respectul”.

Petkovic e conștient că Iordănescu va dori revanșa pentru înfrângerea suferită de ”tricolori” în 1994, la Cupa Mondială din S.U.A., în fața Elveției, cu 1-4, tot în grupe și tot în al doilea meci.

”Da, sunt alte vremuri. Atât Elveția, cât și România au crescut mult în fotbal, având alte baze. Mai ales noi, în ultimii 15 ani, am lucrat mult cu tinerii, iar rezultatele acestei munci au apărut. Suntem amândouă două echipe ale căror jucători joacă preponderent în afara granițelor. Noi avem puțini care joacă în Elveția, la voi sunt puțini care joacă în România”, a mai spus antrenorul elvețienilor.

Antrenorul de 52 de ani crede că Elveția și România se vor bate pentru locul 2 în grupă, dar nu vrea să o scoată din calcule nici pe Albania.

„Să nu o pierdem din vedere nici pe Albania, pentru că e o echipă frumoasă, cu jucători care au crescut toți în Europa, cu școlile caracteristice de fotbal. De aceea, sunt jucători buni, cu atâta emoție, atâta patriotism. Nu trebuie să îi subestimăm, pentru că ei dau 90 de minute 120% din potențial.

Dar eu spun că și Franța va fi sub presiune. Va fi obligată să câștige toate partidele. Nu doar să le câștige, ci și să demonstreze prin joc, vom vedea cum va face față. Va atârna pe umerii francezilor puțină greutate, pe care trebuie să o suporte. Vom vedea ce va fi”, a mai spus Vladimir Petkovic.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑