După CSU Craiova, o altă echipă e la un pas să nu primească licența pentru Europa. Cine intră în calcule



După CSU Craiova, o altă echipă e **la un pas să nu primească licența pentru Europa.** Cine intră în calcule

Problemele financiare fac ravagii printre echipele din Liga 1. După ce oficialii celor de la CSU Craiova au aflat că nu îndeplinesc condițiile privind participarea în viitoarea ediție a cupelor europene, un alt club important a fost înștiințat că are șanse infime de a participa în preliminariile UEFA Europa League.

Reprezentanții celor 9 cluburi din România care și-au depus dosarul de licențiere pentru participarea în cupele europene s-au întâlnit marți la sediul FRF, unde s-a întrunit Comisia de Licențiere, în vederea stabilirii echipelor care vor participa în cupele europene în sezonul 2015/2016.

Cele 9 cluburi care au solicitat licență europeană pentru sezonul viitor sunt: Steaua, ASA Tg. Mureș, Astra, Viitorul, CSU Craiova, Pandurii, Gaz Metan, CSMS Iași și FC Botoșani.

În afara oltenilor și cei de la Astra au fost informați că nu îndeplinesc condițiile pentru a li se acorda licența pentru sezonul viitor. Problemele vin de la faptul că giurgiuvenii au multiple datorii către jucători, impresari, dar și procese pe rol la UEFA.

Viitorul grupării din Giurgiu pare sumbru în acest moment, mai ales după ce finanțatorul Ioan Niculae a fost condamnat la închisoare cu executare.

În aceste condiții, locul giurgiuvenilor ar putea fi luat de Gaz Metan Mediaș sau chiar de CSMS Iași.

Dintre echipele aflate la vârf, nu au drept de joc în cupele europene, din cauza insolvenței, Petrolul (locul 3) și Dinamo (locul 6).

Astfel, conform clasamentului actual din Liga 1, în sezonul viitor al cupelor europene, România ar fi reprezentată de Steaua (UEFA Champions League), ASA Târgu Mureș, Viitorul și FC Botoșani (UEFA Europa League).

CSU Craiova și Astra au drept la un apel pe plan intern, iar în cazul unui verdicat nefavorabil cele două cluburi se pot adresa la TAS. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne ar urma să dea un răspuns oficial până pe data de 29 mai.

Clasamentul actual al Ligii 1 (doar cu echipele care-și doresc participarea în Europa)

></em></p>                    </div>
                                    <div class=

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑