Moldovan: "România se va baza pe Iancu, vreau să fie unul din liderii generației"



014 августа 2014

 

**VIDEO** Moldovan:

Victoria cu 2-1 obținută de selecționata U-21 a României în fața Italiei (DETALII AICI) a însemnat și revenirea stelistului Gabi Iancu în naționala de tineret.

Aflat, la rândul său, la debutul pe banca tehnică a naționalei, selecționerul Viorel Moldovan i-a acordat banderola de căpitan în premieră lui Iancu, pentru a-l responsabiliza și pentru a-l face să înțeleagă că este unul dintre jucătorii pe care se bazează.

"Vreau să fie unul din liderii acestei generații", afirmă tehnicianul, care a mai spus că se așteaptă ca atacantul să facă destul de rapid pasul către prima reprezentativă, anticipând că va deveni în scurt timp un fotbalist determinant pentru România.

Moldovan a discutat și despre întregul grup găsit la naționala de tineret, arătându-se mulțumit de comportamentul elevilor săi și de felul în care aceștia au pus în practică indicațiile sale.

"Nu mă interesează ce a fost înainte cu Gabi Iancu. Am vorbit cu el și i-am spus că am mare încredere în el și în potențialul lui și i-am dovedit, dându-i banderola de căpitan. Sunt convins că va face pasul, mai devreme sau mai târziu, la naționala mare. Vreau să fie unul din liderii acestei generații. E un jucător pe care România se va baza în viitorul apropiat.", a declarat Viorel Moldovan, în cadrul emisiunii "Fotbal Club", de pe Digi Sport 1.

"Jucătorii încă sunt fragezi. Toți s-au comportat ireproșabil, în cele 4 zile petrecute la Mogoșoaia au fost foarte preocupați și au reușit să transpună în joc ceea ce le-am comunicat și sunt foarte mulțumit. Nu am văzut diferențe între cei din țară și cei din străinătate, în ceea ce înseamnă mentalitatea și implicarea în joc. Sper să nu mai fie probleme de disciplină în mandatul meu. Dacă au probleme, trebuie autați și sprijiniți. Sunt tentații, dar am găsit un grup curat, sănătos și unit.", a adăugat selecționerul naționalei U-21 a României.

"Am pregătit fazele fixe chiar în dimineața meciului, știam că au mari dificultăți și practică o apărare în zonă. Am lucrat pentru a-i mișca de acolo și a putea înscrie.", a încheiat Viorel Moldovan.

4 goluri a marcat Gabi Iancu în campionat pentru Steaua, într-un sezon și jumătate. În primele două etape din actuala stagiune nu a reușit să înscrie.

11 meciuri a jucat Iancu în UEFA Champions League (2 în grupe, în sezonul trecut și 9 în preliminarii).

3 goluri are nouarul Stelei în UCL, toate în preliminarii: două cu Dinamo Tbilisi și unul cu Stromsgodset.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑