Patinatorul Daisuke Takahashi a decis să se retragă din sport. Cum şi-a motivat decizia japonezul



014 октября 2014
Foto: channelnewsasia.com

Unul dintre cei mai buni patinatori din ultimii ani, japonezul Daisuke Takahashi a decis să se retragă din sportul de performanţă. Sportivul a luat această decizie la vârsta de doar 28 de ani, motivând-o prin faptul că nu mai poate concura la un nivel înalt.

Primul japonez care a câştigat o medalie olimpică la patinaj artistic, Daisuke Takahashi şi-a anunţat retragerea din sport după 20 de ani de activitate. Sportivul, în vârstă de 28 de ani, a declarat că a luat decizia în momentul în care a înţeles că nu va mai putea obţine performanţe la nivel înalt.

"Sportul de performanţă mă depăşeşte. Mi-aş dori mult să revin în viitor, dar nu sunt sigur că voi putea să o fac. De asta am decis să plec cu capul sus", a declarat sportivul.

Takahashi, care a popularizat sportul cu patine în ţara natală, a devenit un adevărat erou în Japonia în 2010. La Jocurile Olimpice de la Vancouver, patinatorul a câştigat medalia de bronz în competiţia individuală masculină.

Acesta a devenit şi primul japonez care a câştigat o medalie de aur la un Grand Prix internaţional. Acest succes a fost obţinut la sfârşitul sezonului 2012-2013. Ultima competiţie majoră la care a participat sportivul a fost Olimpiada de la Soci, unde Takahashi s-a clasat pe locul şase la individual. Acesta a anunţat deja că imediat după retragere îşi va începe cariera de antrenor.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑