Moldova și-a desemnat sportivul anului! NU este un moldovean



015 декабря 2015
Foto: sportinglife.com

Un britanic a devenit sportivul anului în Moldova! Luptătorul de taekwon-do Aaron Cook a fost desemnat cel mai bun în 2015 de jurnaliştii sportivi din ţara noastră. Cook şi-a primit premiul în cadrul unei gale organizate la Chişinău.

Cel mai bun sportiv al anului a fost desemnat în baza votului organizat printre membrii Asociaţiei Presei Sportive. La vot au participat 57 de jurnalişti sportivi, iar câştigător a devenit medaliatul cu bronz la Mondialul de taekwon-do, moldoveanul naturalizat Aaron Cook.

"Sună bine. Cu două sau trei zile în urmă nici măcar nu ştiam că am fost nominalizat la acest premiu. Este o surpriză plăcută la sfârşitul anului. Am obţinut calificarea la Jocurile Olimpice. Sunt pe locul doi în topul mondial. A fost o senzaţie plăcută să evoluez pentru Moldova în ultimele opt luni", a spus Aaron Cook.

Cook a primit și un cec în valoare de 35.000 de euro din partea conducerii forului naţional de teaekwon-do.

"Nici măcar nu am văzut ce sumă era indicată acolo. Erau 35.000? Credeam că sunt 35 de euro. Nu am observat. Este un bonus de zile mari pentru Crăciun", a mai spus Cook.

Pe locul doi s-a clasat canotorul Serghei Tarnovschi, medaliat cu arginz la Campionatul Mondial, iar pe poziţia a treia Oleg Sîrghi, campion european la haltere.

Cel mai bun tehnician a fost numit antrenorul lotului naţional de caiac-kanoe, Alexandru Chirpicenco. Titlul "echipa anului" i-a revenit formaţiei Milsami Orhei.

"În sfârşit, am obţinut rezultatele pe care le-am dorit. Problema e că am pierdut tradiţiile în acest gen de sport, iar acum încercăm să le întoarcem", a spus Alexandru Chirpicenco.

În cadrul evenimentului au fost premiaţi şi jurnaliştii Publika TV, Vitalie Maistru şi Radu Galbur.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑