Roger Federer a făcut totalurile anului 2015 şi şi-a anunţat planurile pentru anul viitor



015 декабря 2015
Foto:theguardian.com

Jucătorul elveţian Roger Federer a făcut totalurile anului 2015 şi şi-a anunţat obiectivele pentru noul sezon. Elveţianul, care a câştigat 6 titluri ATP în 2015 îşi propune să câştige medalia de aur la Olimpiada de la Rio, singura care îi mai lipseşte din palmares

În vârstă de 34 de ani, Federer a declarat că nu are de gând să-şi încheie cariera în viitorul apropiat.

"Nu, am planuri mari pentru anul 2016. Voi anunţa în câteva săptămâni toate competiţiile la care voi participa până şi după Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Sunt fericit că mă simt bine din punct de vedere fizic şi sunt într-o formă bună şi, cum am mai spus, sper să rămân în continuare în cursă. Nu am de gând să mă retrag", a declarat tenismanul elveţian.

Federer a confirmat că va participa la toate trei categorii din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, simplu, dublu şi dublu mixt, unde va face pereche cu Martina Hingis. Medalia de aur la simplu este singurul titlu major care îi lipsește din impresionantul palmares fostului lider mondial.

"Câştigarea medaliei de argint la Olimpiada de la Londra a fost ceva extraordinar şi eu nu cred că contează foarte mult să câştigi aurul anume în proba de simplu la Olimpiada de la Rio, aşa cum vorbesc toţi. Din acest motiv, voi evolua şi la proba de dublu mixt, cu Martina Hingis. Voi juca la dublu în pereche cu Stan Wawrinka. Aşadar, s-ar putea să joc în toate trei competiţii, pentru a avea şanse cât mai mari de a câştiga medalii pentru Elveţia", a adăugat Roger Federer.

Federer participă în aceste zile la turneul amical International Premier Tennis League, competiţie care reuneşte la start mai multe nume mari din tenis.

Elveţianul va începe noul sezon la Brisbane, în ianuarie.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑