Mai mulți fotbaliști, la Chișinău după licență de antrenor. Printre ei, un ex-jucător al lui Inter Milano



<iframe width="480" height="270" src="http://www.publika.md/embed_iframe.php?id=4253911" border="no" frameBorder="0" scrolling="no" style="border: 0px;"></iframe>

Fostul jucător al lui Internazionale Milano şi al naţionalei României, Ianis Zicu, face cursurile de antrenori la Chişinău, sub egida Federației Moldovenești de Fotbal.

La finele acestora el va susţine examenul pentru obţinerea Licenţei C în antrenorat. Alături de Zicu, o nouă experienţă capătă şi un alt fotbalist român, Marius Croitoru. 

Federaţia Moldovenească de Fotbal organizează în aceste zile cursurile de antrenori de fotbal pentru obţinerea Licenţei C. Posesorii acestui document au dreptul de a pregăti grupe de copii cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani.

Fostul jucător al lui Inter Milano, Parma, Dinamo sau Rapid București, Ianis Zicu, a venit la Chişinău pentru a capăta experienţă de la lectorii moldoveni. Cot la cot cu acesta este și colegul său de la Poli Timișoara Marius Croitoru.

Tot de peste Prut, dar de la Galați, a venit și Bogdan Balaban, antrenorul unei grupe de copii la Oţelul.

"Am rămas foarte plăcut surprins de ceea ce am găsit aici. Este aşa ceva şi în România. Aici, cursurile sunt de nivelul licenţei B, ceea ce am găsit la C", a declarat Bogdan Balaban. 

"Cunoştinţe sunt, dar ele trebuie structurate, de aceia noi am venit aici să le ajutăm să structureze informaţia, care acumulează. Sunt unele exerciţii, pe care ei el cunosc, dar nu corespund vârstei, care noi o cerem", a spus secretarul executiv al Şcolii Federale de Antrenori, Vladimir Japalău.

Printre cei ce susţin cursurile sunt şi fotbaliştii moldoveni în activitate Gheorghe Boghiu şi Gheorghe Ovseannicov, ambii - legitimaţi în prezent la Zaria Bălţi.

"Eu credeam că e mai ușor să fii antrenor decât jucător, dar după începerea cursurilor mi-am schimbat părerea. Ca să fii antrenor este foarte greu", a mărturisit atacantul Gheorghe Boghiu.

"Antrenamentele copiilor diferă de cele ale seniorilor. Cred că baza formării unui fotbalist se pune în timpul copilăriei și a junioratului", a precizat jucătorul echipei Zaria, Gheorghe Ovseannicov.

Cursurile pentru obţinerea Licenţei C la Chișinău se desfăşoară în patru etape în perioada 14 martie-22 iunie.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑