Craioveanu, amintiri din La Liga: “Pe Puyol îl driblai de două ori și a treia oară era tot acolo, în fața ta”



016 декабря 2014

 

**VIDEO** Craioveanu, amintiri din La Liga: “Pe Puyol îl driblai de două ori și a treia oară era tot acolo, în fața ta”

Gică Craioveanu este unul dintre protagoniștii ediției din această săptămână a La Liga Show, magazin dedicat campionatului de fotbal al Spaniei transmis exclusiv în România de Digi Sport. Producătorii iberici l-au ales pe fostul atacant de la Real Sociedad, Villareal și Getafe pentru a povesti amintirile sale din Primera Division.

Craioveanu a fost o figură cunoscută în La Liga, unde a petrecut 11 ani după ce în 1995 a semnat cu  Real Sociedad, venind de la Universitatea Craiova. “Am avut oferte din Franța, din Belgia și din Austria. Dar iubeam campionatul Spaniei. Era diferit. Un stil de fotbal deschis, stadioanele întotdeauna pline, pasiunea fanilor era ceva de pe altă planetă, era cu adevărat special.”, povestește fostul atacant momentul sosirii sale în Spania.

În trei sezoane la San Sebastian, Craioveanu a marcat 26 de goluri în 90 de meciuri, ceea ce a făcut ca alături de Darko Kovacevic, De Pedro sau Aranzabal, să ajute echipa să ocupe locul trei și să se califice în Cupa UEFA, în sezonul 1997/1998. Are amintiri speciale din acea perioadă: “În afară de faptul că aveam profesor pentru a învăța limba, am mai avut unul, personal, în vestiar. Actualul antrenor de la Malaga, Javi Gracia. Obișnuiam să împărțim camera de hotel în deplasări, până au semnat cu Darko Kovacevic, care era, ca și mine, din est. Dar Javi m-a ajutat foarte mult, obișnuia să-mi corecteze greșelile, încă-i mai sunt recunoscător.”

În 1998 Craioveanu a plecat la Villareal, unde a fost primit cu brațele deschise, făcând parte dintr-un proiect care avea să marcheze istoria Submarinului Galben: “Am decis să semnez cu Villareal. M-au convins. Mi-a plăcut proiectul și faptul că Fernando Roig era pregătit să investească în echipă. Și asta e ceea ce a făcut. A mizat pe noi și chiar dacă eram un club mic, ne-a spus că vom juca în Europa în trei sau patru ani. Dacă te uiți unde era Villareal înainte și unde e acum, te gândești că e un fel de glumă.”

Foarte repede Villareal a devenit o formație competitivă. După ce a promovat în 1998, primul meci în Primera a fost pe Santiago Bernabeu. Craioveanu a deschis scorul, primul gol pentru Villareal în prima divizie: “A fost un meci ciudat. M-am accidentat în prima repriză, Moises a fost eliminat la startul celei de-a doua și dacă te uiți la reluări, ești de acord cu mine, n-a fost de roșu.

În cele din urmă ne-au bătut cu 4-1. Dar a fost echilibrat când noi conduceam cu  1-0. Au egalat chiar înainte de pauză, apoi, în zece oameni pe Bernabeu ești în pericol, iar ei au sfârșit prin a ne învinge cu 4-1.”

La Liga Show, unde puteți vedea și alte subiecte interesante despre campionatul Spaniei, transmis EXCLUSIV în România de Digi Sport, va fi difuzat în premieră pe Digi Sport 1, miercuri, 17 decembrie, de la ora 15:30.

În 2002, Gică a semnat cu Getafe, care era în a doua divizie. Un an mai târziu, echipa a promovat în La Liga, unde a rămas de atunci încoace. În 330 de meciuri în Spania, Craioveanu a întâlnit unii dintre cei mai puternici fundași din lume și unii dintre ei au lăsat urme: “O mulțime dintre ei. La Sevilla, Diego Prieto, Martagon, Jimenez, obișnuiau să-ți rupă jambierele. Îi sunt recunoscător lui Xavi Aguado, când era căpitanul Zaragozei, pentru că n-am avut niciun cartilagiu intact după ce m-a făcut bucățele și m-a trimis la operație. Erau jucători precum Javi Navarro, Pablo Alfaro, care erau cu adevărat agresivi și duri și erau incredibil de insistenți.

Altul care era insistent, Carles Puyol, cel mai dur dintre ei. Îl driblai de două ori, iar a treia oară el era tot acolo, în fața ta. Michel Salgado, în cea mai bună perioadă a lui, e altul care nu te lăsa niciodată singur.”

Chiar dacă întotdeauna comparațiile sunt greșite, în fotbal ele sunt inevitabile. Este astăzi la Villareal vreun jucător în care Craioveanu se vede pe el însuși, datorită stilului de joc? Răspunsul: “Nu știu, poate pentru că și el e stângaci, amândurora ne place să avem mingea, amândoi suntem uneori un pic leneși, deci, da, Giovani este cel mai aproape de mine, dar cred că eu am fost un pic mai rapid decât el.”

Craioveanu continuă să rămână aproape de fotbal, fiind commentator TV. E la fel de pasionat de joc și îi place să privească meciuri din La Liga: “Mă uit la meciuri, comentez o mulțime de meciuri. Uneori un meci e plictisitor. Dar în altă zi am văzut și am comentat Villareal – Rayo și a fost unul dintre cele mai bune meciuri pe care le-am văzut în acest an. A fost deschis, au fost goluri, șase în total, și asta e ceea ce oamenii vor să vadă.”


Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑