Un vicepreşedinte al FMF, gata să renunţe la postul său şi să antreneze Naţionala de Fotbal



016 декабря 2015
Foto: fmf.md

Ion Testemiţanu este gata să antreneze selecţionata noastră de fotbal. El spune că are suficiente cunoştinţe şi capacităţi pentru a scoate naţionala Moldovei din impas. Pentru a-și realiza visul, Testemiţanu este gata să renunțe la postul de vicepreşedinte al Federaţiei de Fotbal.

Ion Testemiţanu vrea să devină noul selecţioner al naţionalei noastre. Până acum, Testemiţanu nu a antrenat nicio echipă, dar a fost secundul lui Gabi Balint, Ion Caras şi Ştefan Stoica, în perioadele în care aceștia au condus naţionala Moldovei.

"Am idei, care le-am văzut şi care se poate de implimentat, nişte schimbări şi reforme la echipa naţională. Ceea ce nu s-a făcut până acum. Din această cauză, vreau să încerc să schimbăm ceva la echipa naţională", a spus vicepreşedintele Federaţiei de Fotbal.

Testemițanu promite că va face mai multe schimbări la reprezentativă, dacă va fi numit selecționer.

"Sunt mulţi jucători care vin la naţională nu ştiu pentru ce. Ei nu sunt motivaţi, asta e o problemă mare. Trebuie de dat drumul la jucători care au nevoie de a deveni fotbalişti", a precizat el.

În cazul în care pe banca tehnică a echipei noastre va fi ales un alt tehnician, Testemiţanu s-ar mulțumi totuși și cu funcția de antrenor secund.

Din 2013, fostul jucător al echipelor Zimbru, Sheriff sau Bristol City ocupă postul de vicepreşedinte al Federaţiei de Fotbal. Testemițanu spune însă că nu se simte bine în această funcţie.

"Aici e un lucru de rutină. Întotdeauna mă uit la obligaţiile pe care le am aici. Majoritatea obligaţiilor sunt de organizare. Eu mi-am imaginat întotdeauna să fiu în mişcare, cum am fost fotbalist şi să fiu pe teren. Acolo e mai interesant", a conchis Testemiţanu.

Noul selecţioner va fi ales de Comitetul Executiv al Federaţiei de Fotbal la sfârşitul acestei luni. Ștefan Stoica, Igor Dobrovolski şi Lilian Popescu sunt alţi trei candidaţi pentru funcţia de antrenor principal al naţionalei Moldovei.

În ultimele trei meciuri echipa naţională a fost pregătită de românul Ştefan Stoica.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑