Sebastien Ogier - campion mondial la raliu, pentru a doua oara




Campionatul Mondial de Raliu s-a incheiat aseara, odata cu finish-ul etapei din Marea Britanie. Castigator a fost si de aceasta data francezul Sebastien Ogier, cel care si-a trecut in cont cel de-al doilea titlu de campion mondial, inca de acum doua saptamani.


Devenit campion mondial in intrecerile de raliu inca de acum doua saptamani, dupa penultima etapa, Sebastien Ogier n-a avut nici un fel de emotii, ieri, in raliul Marii Britanii. Cursa disputata in Tara Galilor a fost dominata total de francez. Ogier s-a aflat in fruntea clasamentului pe intreg parcursul etapei cu numarul 13. Ogier, in varsta de 30 de ani, care il are copilot pe Julien Ingrassia din 2006, a obtinut astfel a 8-a sa victorie din acest sezon si a 24-a din cariera sa in Mondialul de Raliuri.

 

Ogier a incheiat cursa cu un avans de 37 de secunde fata de cel de-al doilea clasat, finlandezul Mikko Hirvonen. De altfel, etapa din Tara Galilor a fost si ultima din cariera pentru Hirvonen, care anuntase deja ca se va retrage din Campionatul Mondial de raliuri la finalul acestui sezon. Locul trei i-a revenit norvegianului Mads Ostberg, care a reusit astfel cea de a doua clasare pe podium in actualul sezon. Marea dezamagire a etapei din Marea Britanie a fost marele rival al lui Ogier, finlandezul Jarri Matti Latvala, care a terminat cursa doar pe locul opt. Ultima zi a avut parte si de incidente, britanicul Kris Meeke avariindu-si serios masina dupa ce a pierdut controlul volanului si a iesit in decor. Campioana la constructori in acest an a devenit din nou echipa Volkswagen, care si-a asigurat titlul cu trei etape inainte de finalul sezonului. Constructorul german este urmat in clasament de Citroen si M-Sport.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: raliu, campionat, Sebastien Ogier,
Источник – ProTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑