Dezamăgire pentru fanii tenisului! De ce nu s-a disputat finala dintre Djokovic şi Federer la Turneul Campionilor



 

Novak Djokovic a triumfat la Turneul Campionilor pentru al treilea an consecutiv. Jucătorul sârb a câştigat competiţia de la Londra, după ce adversarul acestuia din finală, Roger Federer a abandonat. Elveţianul şi-a cerut scuze în faţa celor 17 000 de suporteri prezenţi în tribune.

Un sfârşit de sezon dezamăgitor pentru fanii tenisului. Mult aşteptata finală dintre Novak Djokovic şi Roger Federer nu s-a mai disputat  de la Londra.

După o semifinală dramatică jucată împotriva compatriotului său, Stanislas Wawrinka şi câştigată la tie-break, Federer a fost nevoit să se retragă în finală din cauza unei accidentări.

 "Această retragere este o mare dezamăgire pentru mine. Mă gândesc şi la fani, care la fel ar fi trebuit să fie foarte dezamăgiţi. Din acest motiv am insistat să ies în faţa lor şi să le spun cât de mult îmi pare rău şi că am făcut tot posibilul ca să pot evolua. Dar acesta este sportul, când nu te simţi bine şi nu eşti pregătit la 100 de procente nu are rost să joci. În special dacă iei asupra ta şi alte riscuri şi ai putea afecta procesul de recuperare", a declarat Roger Federer.

"Sunt sigur că Roger Federer ar fi ieşit pe teren, dacă ar fi fost în stare să joace la nivelul dorit şi îi doresc o recuperare cât mai rapidă. Sper el să poată juca în finala de la Cupa Davis, săptămâna viitoare. Ştiu că este un eveniment foarte important pentru el", a explicat Novak Djokovic.

În schimbul finalei care nu s-a mai jucat, favoritul publicului, Andy Murray a acceptat să joace un set demonstrativ cu Novak Djokovic.

Este pentru prima dată în istoria Turneului Campionilor când în finală un jucător se retrage înainte de meci, iar aceasta nu se dispută deloc.

Competiţia de dublu a fost câştigată de fraţii Mike şi Bob Bryan, care în finală i-au învins pe Marcelo Melo şi Ivan Dodig cu 6-7, 6-2 10-7 .

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑