Zi de doliu în lumea sporturilor cu motor. Pilotul Formula 1 Jules Bianchi a decedat



Foto: f1fanatic.co.uk

Tragedie în lumea sporturilor cu motor. Pilotul Jules Bianchi a decedat la Centrul Universitar din Nisa la aproape un an după ce a suferit un accident groaznic în timpul Marelui Premiu al Japoniei la Formula 1.

Francezul a pierdut controlul volanului, iar monopostul său a ieşit în decor şi a lovit o automacara care îndepărta din zona pistei o altă maşină avariată. Bianchi s-a lovit grav la cap şi de atunci a fost internat în spital în stare critică. El nu şi-a revenit din comă şi a murit la doar 25 de ani.

Pilotul francez Jules Bianchi, grav rănit, în urma impactului cu un buldozer

Jules Bianchi a evoluat în Formula 1 din 2012, când a condus monoposturile echipei Force India. Un an mai târziu, pilotul francez a debutat oficial în Marele Circ, după ce a semnat cu formaţia rusească Marussia.

Jules Bianchi s-a născut la 3 august 1989 şi a participat în 34 de curse în Formula 1. Cel mai bun rezultat înregistrat de francez a fost locul nouă la Marele Premiu al Principatului Monaco de acum un an. El a obţinut două puncte şi a încheiat sezonul pe locul 17.

Decesul lui Jules Bianchi este primul în Formula 1 după o pauză de 21 de ani. În 1994, Ayrton Senna a murit după ce s-a izbit violent de un zid de protecţie la Marele Premiu din San Marino.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑