Usain Bolt şi Shelly-Ann Fraser-Pryce, desemnaţi atleţii anului



 

Cei mai buni atleţi sunt jamaicani. Usain Bolt şi Shelly-Ann Fraser-Pryce au fost desemnaţi atleţii anului în cadrul unei gale grandioase a Federaţiei Internaţionale de Atletism, organizată la Monaco.

Preşedintele Asociaţiei Internaţionale de Atletism, Lamine Diack, i-a înmânat titlul "Atletului Anului" jamaicanului Usain Bolt, cel mai rapid om în viaţă. Sportivul, în vârstă de 27 de ani, se mândreşte cu un palmares impresionant - şase medalii olimpice de aur şi opt medalii de aur la Campionatele Mondiale, plus recordul absolut la proba de o sută de metri: 9,58 de secunde.

"Pentru mine, mereu este o onoare să-mi fie recunoscute meritele de Federaţia Internaţională, de către toţi fanii mei şi alţi sportivi şi să fiu numit "atletul anului". În fiecare an, muncesc foarte mult, deoarece acesta este scopul meu, vreau să fiu cel mai bun în acest gen de sport", a declarat Usain Bolt.

Atleta anului 2013 a fost desemnată Shelly-Ann Fraser-Pryce. Sportiva jamaicană este la primul titlu de acest gen, iar premiul i-a fost înmânat chiar de către prinţul Albert de Monaco. În vârstă de 26 de ani, ea a cucerit două medalii olimpice de aur, dar şi cinci titluri de campioană mondială. Este prima atletă care a câştigat medaliile de aur la probele de o sută de metri, două sute de metri şi ştafeta 4 ori 100 metri.

Pe lângă aceste titluri, cei doi jamaicani au primit şi câte o sută de mii de dolari.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑