Motivul pentru care fanii turci au fluierat în timpul minutului de reculegere ţinut marţi seara



**VIDEO** Motivul pentru care fanii turci au fluierat în timpul minutului de reculegere ţinut marţi seara

Amicalul dintre Turcia și Grecia (scor 0-0), de la Istanbul, a fost umbrit de reacția spectatorilor la minutul de reculegere în memoria victimelor dde vinerea trecută, de la Paris. Fanii turci au fluierat puternic în timp ce echipele erau la mijlocul terenului. Pe rețelele de socializare au apărut și explicații despre motivul pentru care s-a întâmplat acest lucru.

Suporterii reprezentativei turce au fost nemulțumiți de decizia FIFA de a cere momente de reculegere la toate disputele fotbalistice care au avut loc de vineri încoace, deoarece în urmă cu mai bine de o lună, forul fotbalistic mondial și în general lumea sportului nu a reacționat similar după atentatul comis de Isis la Ankara.

Pe 10 octombrie, în capitala Turciei au explodat două bombe în timpul unui marș pentru pace, ucigând peste 90 de oameni. Fanii prezenți acum pe stadionul Bașakșehir Fatih Terim, peste 17.000, au fluierat violent momentul de reculegere și s-au auzit inclusiv scandări Allah Akbar din tribune.

Presa de la Istanbul notează și că partida era oricum una sensibilă din punct de vedere al suporterilor, prima dintre cele două reprezentative după 8 ani. Între Turcia și Grecia relațiile sunt tensionate de mai multe zeci de ani, din cauza conflictului din Cipru. 

VIDEO CU MINUTUL DE RECULEGERE DE LA ISTANBUL

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑