Zidane s-a dus la Marseille pentru un curs de perfecționare și Marcelo Bielsa l-a surprins: “Dacă dumneavoastră aveți timp...”



018 декабря 2014

**VIDEO** Zidane s-a dus la Marseille pentru un curs de perfecționare și Marcelo Bielsa l-a surprins: “Dacă dumneavoastră aveți timp...”

Olympique Marseille are un sezon excelent cu Marcelo Bielsa pe bancă, argentinianul reușind să ducă echipa pe primul loc după 18 etape în Ligue 1, un punct avas față de campioană, PSG. Zinedine Zidane s-a dus la Marseille pentru un stagiu de pregătire și în cantonamentul lui OM a avut parte de o primire surprinzătoare din partea antrenorului argentinian.

Alături de Claude Makelele, Eric Roy și Bernard Diomede, Zidane a mers la centrul Robert Louis-Dreyfus pentru a asista la un antrenament condus de Bielsa. În momentul în care a intrat în clădirea unde se află vestiarele, fostul mare jucător a fost întâmpinat chiar de tehnician.

Antrenorul sud-american, cunoscut ca un tip taciturn și cu multe tabieturi, a fost extrem de amabil cu Zidane, care e tehnician la a doua echipă a Realului. Înainte de a ieși pe teren și a conduce antrenamentul, Bielsa l-a întrebat pe Zidane dacă e de acord ca după ședința de pregătire lui și celorlalți trei tineri tehnicieni să li se explice ce s-a lucrat. A fost ideea lui Bielsa, care a surprins, de obicei în astfel de situații tehnicienii nediscutând cu cei care vin să vizioneze antrenamentele lor.

“Dacă dumneavoastră aveți timp, după ce se termină antrenamentul, eu aș putea, desigur, dacă vă interesează, să explic principiile a ceea ce lucrăm. E bine așa, sau e rău?”, l-a întrebat Bielsa pe Zidane. Francezul, la fel ca și ceilalți colegi ai săi, a fost surprins de propunerea argentinianului, pe care a acceptat-o imediat.

Mai mult, Bielsa a încercat să le explice lui Zidane și celorlalți antrenori, cu multă modestie, că nu trebuie ca ei să accepte propunerea sa: “Să nu credeți că eu sunt vanitos când vă spun asta, dar venirea dumneavoastră nu e o obligație a mea. Și vorbesc serios, puteți să refuzați ca eu să vă explic ceva. Dar cred că dacă sunteți aici, e foarte bine pentru voi.”

Evident că toți au dorit să asculte la finalul antrenamentului explicațiile argentinianului, care, de fapt, au început înainte de ședința de pregătire: “Avem două scenarii astăzi, unul pe jumătatea de sus a terenului, pentru că în ultimele 20 de minute cu Monaco, atunci când spațiile erau reduse, am jucat doar în terenul advers, dar n-am produs nicio acțiune de gol. Un grup de jucători va reproduce aceste momente de joc, pentru ca prima echipă să execute asta mâine. Vom reproduce așadar un moment dintr-un joc. Iar pe cealaltă jumătate de teren vom căuta răspunsri pentru a rezolva aceste probleme. După ce terminăm, vom continua discuția. Vă mulțumesc mult.”

În urmă cu patru zile, Marseille a pierdut la Monaco, 0-1, în etapa a 18-a din Ligue 1. A fost a patra înfrângere a sezonului pentru trupa lui Bielsa. 


Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑