Juventus a încheiat turul din Serie A în forţă. Torinezii au cel mai bun atac şi cea mai bună apărare



 

**VIDEO** Juventus a încheiat turul din Serie A în forţă. Torinezii au cel mai bun atac şi cea mai bună apărare

Juventus a confirmat că este cea mai puternică echipă din Italia, torinezii terminând turul din Serie A cu un avans de 5 puncte faţă de principala urmăritoare, AS Roma, şi având cel mai bun atac şi cea mai bună apărare.

În etapa a 19-a, echipa antrenată de Massimiliano Allegri s-a impus cu 4-0 pe teren propriu în faţa Veronei, formaţie pe care o învinsese cu 6-1 şi la mijlocul săptămânii trecute, în Cupa Italiei.

Actuala campioană a Italiei a profitat de pasul greşit al Romei, care a remizat în deplasare cu Palermo, şi s-a desprins la 5 puncte în fruntea clasamentului, cea mai mare diferenţă dintre cele două echipe în acest sezon.

În urmă cu două săptămâni, Juve şi Roma erau despărţite de un singur punct, însă cele două rezultate de egalitate consecutive ale capitolinilor le-au permis bianconerilor să-şi asigure un avans important după prima jumătate a clasamentului.

La finalul turului, torinezii au cel mai bun atac (42 de goluri marcate) şi cea mai bună apărare (doar 9 goluri primite) din Serie A şi au înregistrat un singur eşec, cel cu Genoa, în deplasare, venit după un gol încasat în prelungirile partidei. Mai mult decât atât, Juve dă şi golgheterul campionatului. Prin dubla reuşită cu Verona, argentinianul Carlos Tevez a ajuns la 13 goluri în acest sezon, cu trei mai multe decât conaţionalii săi Paulo Dybala, Gonzalo Higuain şi Mauro Icardi.

În ciuda statisticilor excelente, echipa lui Allegri este departe de cifrele înregistrate de trupa lui Conte în sezonul trecut. Atunci, după primele 19 etape, Juventus avea 52 de puncte (faţă de 46 în prezent), iar avansul faţă de Roma era de 8 puncte.

În urmă cu două sezoane, "Bătrâna Doamnă" conducea clasamentul tot cu un avans de 5 puncte (44, faţă de cele 39 ale lui Lazio), în timp ce în stagiunea 2011/12, la finalul căruia bianconeri obţineau primul dintre cele trei titluri consecutive, Juve avea un singur punct în faţa celor de la Milan, echipă antrenată chiar de Allegri.

Fanii torinezi au toate motivele să spere că acest sezon va aduce cel de-al patrulea Scudetto consecutiv pentru Juventus, în condiţiile în care, în 67% dintre cazuri, echipa care s-a aflat pe primul loc la finalul turului din Serie A a câştigat şi campionatul.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑