Spania, primul eșec acasă după opt ani! România obținuse ultimul succes pe terenul ibericilor



 

**VIDEO** Spania, primul eșec acasă după opt ani! România obținuse ultimul succes pe terenul ibericilor

Spania a pierdut amicalul cu Germania, scor 0-1, jucătorul Realului Toni Kroos fiind cel care a marcat unicul gol al partidei. Elevii lui Del Bosque au bifat, cu această ocazie, primul eșec în faza panzerelor, după patru ani.

Campioana mondială Germania a întrerupt seria învincibilă a Spaniei, de pe propriul teren, grație lui Toni Kroos, cel care a marcat unicul gol al amicalului de la Vigo (DETALII AICI și VIDEO).

Ultima reprezentativă care se impusese în fieful ibericilor a fost naționala României, cea care a câștigat în 2006 cu 1-0 amicalul de la Cadiz. La 15 noiembrie 2006, Luis Aragones a testat pe ”Ramon Stadium Carranza”, din Cadiz, mai mulți fotbaliști, la fel cum s-a petrecut și acum la testul cu Germania.

Golul tricolorilor de atunci a fost marcat de Marica iar atunci s-au aflat pe teren, ca și acum, Iker Casillas și Sergio Ramos.

De atunci, Spania a obținut 34 de victorii fără înfrângere, pe propriul teren, dintre care 32 au fost victorii, cea mai lungă serie activă de meciuri fără înfrângere, acasă, a unei naționale.

Acum, lider la capitolul acesta este Argentina, cu 27 de meciuri fără înfrângere pe propriul teren.

Declinul reprezentativei Spaniei este vizibil și se produce din vară. Ibericii au început anul 2014 pe primul loc în clasamentul FIFA, cu 1507 puncte, pentru ca în octombrie, naționala lui Del Bosque să fie clasată pe locul 10 cu 1119 puncte. În schimb, prin câștigarea titlului mondial, Germania a acumulat 739 de puncte.

În vară, Spania era încă pe primul loc, grație celor trei victorii din amicalele cu Italia, 1-0, cu Bolivia (2-0) și cu El Salvador (2-0), toate dinainte de Mondiale.

Apoi, de la turneul final a început decăderea. Semnalul a fost dat de succesul neverosimil al Olandei cu 5-1 în primul meci al ambelor reprezentative de la turnul final din Brazilia. A urmat al doilea elec, în fața naționalei statului Chile și, implicit, eliminarea de la Mondiale.

Nici în actualele preliminarii, Spania nu și-a revenit. A pierdut în Slovacia, dar a câștigat în Luxemburg și cu Belarus, acasă. Acest eșec, însă, în fața Germaniei a tulburat iar apele în rândul reprezentativei antrenată de către Del Bosque.

Și asta pentru că nu s-a mai întâmplat de foarte mulți ani ca naționala iberică să piardă cinci meciuri într-un an calendaristic. Ultima oară când Spania a mai pierdut de atâtea ori într-un an s-a petrecut în 1991. Până la testul cu nemții, spaniolii egalaseră un record negativ ce data din 2006, an în care au înregistrat patru eșecuri. Atunci, naționala lui Aragones se înclinase în fața Franței, Irlandei de Nord, Suediei și României.

Bilanțul Spaniei în 2014
12 jocuri, 7 victorii, 5 înfrângeri, golaveraj 22-12

Cine a marcat pentru iberici în acest an
3 - Pedro, Villa
2 - Torres, Busquets, Alcacer și Silva
1 - Diego Costa, Iniesta, Xabi Alonso, Isco, Bernat, Mata și Sergio Ramos.

VIDEO cu rezumatul partidei Spania - Germania


Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑