Mergea n-are preferințe de adversari pentru semifinalele Turneului Campionilor: “Nu prea contează!”



 

**VIDEO** Mergea n-are preferințe de adversari pentru semifinalele Turneului Campionilor: “Nu prea contează!”

></p><p><strong>Florin Mergea</strong> și-a asigurat joi primul loc în grupa de la <strong>Turneul Campionilor</strong>, în proba de dublu, după ce a câștigat un set alături de Rohan Bopanna în disputa cu italienii Simone Bolelli / Fabio Fognini. <span style=Aceștia au câștigat disputa, 6-4, 1-6, 10-5, dar Mergea nu crede că înfrângerea e lipsită de învățăminte. Cât despre semifinale, românul n-are preferințe pentru adversari.

Vineri, se vor încheia şi partidele din Grupa B: Horia Tecău/Jean Julien Rojer (România/Olanda, nr. 2) - Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut (Franţa, nr. 6), de la 19.45, şi Ivan Dodig/Marcelo Melo (Croaţia/Brazilia, nr. 3) - Marcin Matkowski/Nenad Zimonjic (Polonia/Serbia, nr. 7), de la ora 14.00. În funcție de rezultate, Mergea și Boppana își vor afla adversarii, ocupanții locului doi în clasamentul final al grupei.

Florin Mergea a vorbit despre jocul contra italienilor, analizând momentele care au decis rezultatul: “Astăzi a fost puțină neșansă, am avut mingi de break după aceea, după ce am pierdut primul serviciu. Dar italienii știam că joacă foarte bine, știam că sunt foarte periculoși, mai ales că nu au ce pierde. Și asta s-a și văzut la mingile de break, când au dat niște lovituri extraordinare, care, cred eu, nu s-au gândit unde se duce mingea, pur și simplu au dat în ele și s-a nimerită să fie în teren.

Fognini a nimerit de trei ori la rând lungul de linie, de trei ori la rând din prima minge. Lucru destul de rar, dar, una peste alta, un meci foarte bun, un meci de care eu, personal, aveam nevoie. În primul rând pentru că mi-a lipsit acest gen de meci, în care eu am doi jucători care nu vin în față și stau în spate, pentru a-mi crea din nou ritmul la lovituri. Una peste alta, eu cred că m-a ajutat acest meci, chiar dacă l-am pierdut.

Mi-aș fi dorit foarte mult să câștigăm, pentru că această victorie ne-ar fi adus din nou în primii 10. Dar ne gândim la semifinală și luăm ce e mai bun din acest meci.”

Cât privește posibilii adversari din penultimul act al concursului londonez, Florin Mergea nu are vreo preferință: “Orice echipă e un adversar foarte greu. Adică, putem să nimerim cu Dodig / Melo, care au câștigat Roland Garros și sunt pe val. Putem să nimerim cu Horia și Jules, cu care am pierdut în celălalte întâlniri, putem să nimerim cu francezii, pe care i-am bătut foarte strâns la Cincinnati. Deci, sincer, deocamdată aștept să vedem meciul de seară. Ne uităm și noi la meciuri să vedem ce tactici aleg între ei și ce echipă vine, nu prea contează, sincer.”

A şaptea ediţie consecutivă a Turneului Campionilor găzduită de Londra, în O2 Arena e transmisă ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE de Digi Sport în perioada 15-22 noiembrie.


Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑