Divizia Nationala a urcat in clasamentul Federatiei Internationale de Istorie si Statistica a Fotbalului. Pe ce loc s-a clasat




Au devenit un pic mai buni. Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului a publicat noul top al celor mai puternice campionate din lume din 2014. Divizia Nationala s-a clasat pe locul 40, urcand o pozitie fata de anul trecut.


La inceputul fiecarui an, Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului publica topul celor mai tari ligi nationale a anului precedent. La baza calculelor punctajului stau performantele cluburilor de fotbal atat in competitiile interne, cat si in cele internationale. Astfel, in anul 2014, Campionatul Moldovei a ocupat locul 40, cu 405 puncte.

 

Divizia Nationala si-a imbunatatit rezultatul, incat in 2013 a fost cu o treapta mai jos. Mai multe echipe moldovenesti au participat in anul trecut in calificarile cupelor europene. Cea mai buna performanta a avut-o Zimbru Chisinau, care a fost la un pas de a accede in grupele Ligii Europa. In play-off, insa, galben-verzii au fost opriti de grecii de la PAOK. Cel mai bun campionat din lume in anul 2014 a fost desemnat cel spaniol. Aceasta se datoreaza, in mare parte, performantelor cluburilor iberice in cupele europene. Real Madrid a cucerit Liga Campionilor, reusind sa bata in finala concitadina Atletico. Sevilla a castigat Liga Europa. Campionatul Spaniei este desemnat cel mai bun pentru a 5-a oara la rand. Pe locurile 2 si 3 in topul mondial s-au clasat, respectiv, liga italiana Serie A si cea engleza -Premier League. Campionatul Rusiei a incheiat anul pe locul 12, Liga 1 din Romania -locul 16, iar campionatul ucrainean -pe pozitia a 19-a.


Sursa: PRO TV
Источник – ProTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑