Borussia Dortmund şi-a găsit alt antrenor după ce Jurgen Klopp a anunţat că va părăsi clubul



 

Este oficial! Thomas Tuchel va fi antrenorul Borussiei Dortmund din vară. Tehnicianul german a semnat pe trei ani cu finalista Ligii Campionilor din 2013, după ce Jurgen Klopp a anunţat că părăseşte Borussia la sfârşitul sezonului. 

Borussia Dortmund este pregătită din 2008 de către Jurgen Klopp. Acesta însă a anunţat recent că va părăsi clubul, iar şefii echipei germane i-au găsit rapid un înlocuitor.

În vârstă de 41 de ani, Thomas Tuchel va prelua Borussia din întâi iulie şi o va pregăti până în 2018.

Tuchel este liber de contract, el despărţindu-se la finalul sezonului trecut de Mainz, echipă pe care a calificat-o în două sezoane în Liga Europa.

Înainte de a prelua Borussia, şi Jurgen Klopp a fost antrenorul lui Mainz. În mandatul acestuia, echipa din Dortmund a câştigat de două ori la rând titlul în Germania şi a ajuns în finala Ligii Campionilor în 2013.

Totuşi, în actualul sezon Borussia are parte de o evoluţie modestă, fiind timp de câteva săptămâni chiar pe ultimul loc în Bundesliga.

După 28 de etape, Borussia se află la mijlocul clasamentului, însă îşi poate salva sezonul prin câştigarea Cupei Germaniei, unde este calificată în semifinale, fază în care va întâlni rivala Bayern Munchen.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑