Aria de selecție, tot mai mică: ”Trebuie limitat numărul de străini”. Doar 3 echipe ”românești” în Liga 1



020 августа 2015

 

**VIDEO** Aria de selecție, tot mai mică: ”Trebuie limitat numărul de străini”. Doar 3 echipe ”românești” în Liga 1

Naționala României, lider în grupa F de calificare la Euro 2016, are două meciuri decisive pe 4 și 7 septembrie, cu Ungaria, la Budapesta, și cu Grecia, la București. ”Tricolorii” își pot asigura încă de luna viitoare prezența la turneul final de anul viitor, din Franța.

Problema pentru selecționerul României, Anghel Iordănescu, și a staff-ului său este că aria de selecție a jucătorilor pentru echipa națională este tot mai restrânsă. Ionuț Badea, ”secundul” lui nea Puiu, propune chiar o măsură radicală: reducerea numărului de străini din Liga 1.

”E o problemă foarte mare în Liga 1. Și nu e doar la Astra sau Steaua, ci și în restul campionatului. E un număr foarte mare de jucători străini, care limitează foarte mult posibilitatea noastră de a selecta jucători români. Cred că sunt doar trei echipe care au un număr mare, peste 8-9, de jucători români: Voluntari, Timișoara și Viitorul lui Hagi.

În rest, credeți-ne, după fiecare etapă analizăm, facem calcule și vedem cum sunt câte 6-7 străini care joacă la fiecare echipă. E o problemă, aria de selecție e din ce în ce mai mică. Atunci, trebuie să găsim o soluție, să limităm cumva numărul ăsta de străini”, a declarat Badea, în direct la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑